Box Office Türkiye: Avengers: Endgame, tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu!

5.944 Gösterim
29 Nisan 2019 19:40
Box Office Türkiye: Avengers: Endgame, tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu!

Dünya genelinde sayısız rekorun yeni sahibi olan Avengers: Endgame,  Box Office Türkiye'de de benzer bir performansla tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu.


Dünya genelinde $1,2 milyarla, ABD'de ise $350 milyonla en iyi açılış rekorlarını açık ara bir biçimde kıran Avengers: Endgame, Türkiye'de de benzer bir şekilde rekorların yeni sahibi olabileceğini ön satış sonuçları ve vizyondaki ilk günü perşembeden belli etmişti. Film, hafta sonunda da 965.942 seyirci tarafından izlenerek tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu. Hafta sonu gişesinde 89% gibi görkemli bir pazar payı miktarına ulaşan film, Nisan ayı tüm zamanların açılış rekorunu kırarken, Organize İşler Sazan Sarmalı'nı da geçerek şu ana kadar yılın en iyi açılış performansını da sergilemiş oldu. Perşembe günü de dahil edildiğinde dört günde toplam 1.318.031 seyirciye ulaşan Endgame, açılış hafta sonunda Infinity War'dan tam 41% daha fazla seyirci çekmiş oldu.

 

Hafta sonunda her on biletten dokuzunun Endgame'e satılmasından mütevellit, Box Office Türkiye hafta sonu listesi ilk beşinde yer alan diğer filmlerin seyirci sayıları bir hayli düşük kaldı. Haftanın yenilerinden Corgi, 22.856 seyirciyle listeye ikinci sıradan giriş yaparken, Hababam Sınıf Yeniden 20.140 seyirciyle üçüncü basamakta kendine yer buldu. Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Kuklalı Köşk, 18.843 seyirciyle dördüncü sırada yer alırken, korku filmi Lanetli Gözyaşları 12.233 seyirciyle Box Office Türkiye'nin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

26 - 28 Nisan 2019 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.