Boston maratonu bombalı saldırısını konu edinen Patriots Day'den ilk fragman

2.679 Gösterim
5 Ekim 2016 17:10
Boston maratonu bombalı saldırısını konu edinen Patriots Day'den ilk fragman

Her yıl düzenlenen Boston maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırıyı konu edinen, Oscar ödüllerinde adından söz ettirmesi beklenen Patriots Day'den ilk fragman yayınlandı.


2013 yılında, Boston maratonu'nun bitiş noktasına yakın bir bölgede gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı. FBI'ın araştırmaları sonucu zanlılar tespit edilmiş, Boston içerisinde bir gün süren bir insan avı başlatılmıştı. Ülke içi terörün yeniden Amerika gündemine oturduğu bu olayın sinemada karşılık bulması da çok uzun sürmedi. Bu olayı ele alan, Jake Gyllenhaal'lu Stronger'ın yapım süreci devam ederken, bir süredir beraber çalışan Peter Berg ve Mark Wahlberg ikilisi elini çabuk tutarak saldırıyı odağına alan ilk yapım Patriots Day'i kotardı. Konu vesilesiyle, geçen yıllarda American Sniper'ın yaptığına benzer bir etki yaratarak Oscar ödüllerinde adından söz ettirmesi beklenen filmden ilk fragman da bugün içerisinde yayınlandı.

Bombalı saldırı sonrası zanlıların arama çalışmalarına ve yakalanmalarına odaklanacak olan Patriots Day'in başrolüne Mark Wahlberg hayat verirken, Michelle Monaghan, J.K. Simmons, John Goodman, Kevin Bacon gibi isimler de oyuncu kadrosunda yer alıyor. Filmin ülkemizde 6 Ocak 2017 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.