Benedict Cumberbatch'in Thomas Edison'a hayat verdiği The Current War'dan fragman yayınlandı

3.191 Gösterim
8 Eylül 2017 12:30
Benedict Cumberbatch'in Thomas Edison'a hayat verdiği The Current War'dan fragman yayınlandı

Benedict Cumberbatch'ın Thomas Edison'ı canlandırdığı, Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak olan The Current War'dan ilk fragman yayınlandı.


Başrollerini Sherlock dizisinden tanıdığımız Benedict Cumberbatch ve Gece Hayvanları, Elvis & Nixon, Boardwalk Empire yapımları ile tanınan Michael Shannon'ın üstlendiği The Current War'dan ilk fragman sinemaseverlerle buluştu. İkili, 1880'lerde geçen bir elektirik sistemi yaratabilme rekabetini konu alan filmde, Thomas Edison ile George Westinghouse'ı canlandırıyor. Filmin ABD'de Oscar'a aday olabilme ihtimali ise şimdiden konuşulan konulardan biri.

Glee, The Carrie Diaries ve American Horror Story gibi başarılı dizilerin yönetmeni Alfonso Gomez-Rejon, Me and Earl and the Dying Girl isimli ilk uzun metrajlı filminin ardından ikinci filmi The Current War'u çekti.

 

Filmin ünlü yapımcısı Harvey Weinstein film hakkında şunları söyledi: 

Filmin asıl hikayesi, Edison and Westinghouse arasındaki masalsı rekabet. Onlarınki akıl savaşı... Silikon Vadisi'nde yaratıcılığın ve teknolojik olarak yenilenmenin nasıl da yankılandığını görüyoruz.

Geçmişteki göz alıcı bir rekabeti anlatan filmin resmi özeti ise şu şekilde: 

 

''2017'de elektiriğin olmadığı bir dünyayı hayal etmek neredeyse imkansız. Ancak evleri aydnlatan, teknolojik imkanlar sağlayan elektiriğin doğuşu çok da uzak değil. Oscar adayı Benedict Cumberbatch ve Michael Shannon'ın performansıyla The Current War, dünyaya açılan yenilikleri ve rekabeti yansıtıyor. Thomas Edison bir dahi olduğunun farkındaydı ve bunu insanlara da kanıtladı. 1879'da gündüzün geceye kadar uzanmasını sağlayan bir buluş gerçekleştirdiler. Ancak bir problemle karşı karşıyaydı. Edison, doğru akımın üstün bir sistem olduğuna ikna olmuştu fakat girişimci George Westinghouse'ın farklı bir fikri vardı.''

Michael Mitnick'in senaryosunu yazdığı  Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Michael Shannon, Tom Holland, Katherine Waterston ve Matthew Macfadyen'in kamera karşısına geçtiği The Current War 19 Ocak 2018’de ABD'de seyircisiyle buluşacak.

 

Filmin yeni yayınlanan fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.