Amazon, dizi ve filmlerden oluşan Tomb Raider evreni için hazırlıklara başladı

6.185 Gösterim
30 Ocak 2023 13:55
Amazon, dizi ve filmlerden oluşan Tomb Raider evreni için hazırlıklara başladı

Amazon, klasik video oyun serisi Tomb Raider'ın birbirine bağlı dizi ve film uyarlamaları için hazırlıklara başladı. Tomb Raider dizisini ünlü senarist, oyuncu ve yapımcı Phoebe Waller-Bridge kaleme alacak. Daha önce Angelina Jolie ve Alicia Vikander'in canlandırdığı Lara Croft'a bu kez kimin hayat vereceği ise henüz belli değil.


MGM Studios, Tomb Raider video oyununun uyarlama haklarını kaybettiğinde Hollywood'da ufak bir teklif savaşı başlamış ve son olarak Amazon Studios ünlü video oyun serisinin bütün uyarlama haklarını satın almıştı. Bu, Amazon'a hem televizyon dizileri hem de dünyayı dolaşan İngiliz hazine avcısı Lara Croft'un yer aldığı yeni yapımlara imza atma hakkı sağladı. The Hollywood Reporter'ın haberine göre Amazon Studios, Tomb Raider'ı birbirine bağlı bir film ve diziye uyarlamak için hazırlıklara başladı.

 

Tomb Raider video oyun serisi, dünya çapındaki antik harabelerdeki çeşitli paha biçilemez ilgi çekici nesneleri kurtarmaya çalışırken, çeşitli tehlikelerle karşı karşıya gelen hazine avcısı Lara Croft'un maceralarını ele alıyor.

 

Killing Eve, Fleabag dizilerinin yazarı, James Bond filmi No Time to Die'ın ortak senaristi olan ve Indiana Jones 5 filminde Harrison Ford ile rol alacak Phoebe Waller-Bridge, Tomb Raider hikâyesini diziye uyarlamak için Amazon Studios ile anlaştı.  

 

Amazon geçen mart ayında Waller-Bridge'in Amazon Studios için bir dizide rol almaya yeşil ışık yaktığını söylemiş ama dizinin türü konusunda hiçbir detay açıklamamıştı. Kaynaklara göre ise bu dizinin Tomb Raider olmayacağı belirtildi ve yeni Lara Croft'un kim olacağı merak konusu oldu.

 

2001 yapımı Lara Croft: Tomb Raider ve 2003 yapımı Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) uyarlamalarından Lara Croft'a Angelina Jolie hayat verirken, 2018'de yeniden uyarlanan Tomb Raider'da ünlü karakteri Alicia Vikander canlandırmıştı. Amazon'un gerçekleştireceği Tomb Raider dizi ve filminde Lara Croft'a kimin hayat vereceği ise henüz belli değil. Phoebe Waller-Bridge'in geliştirdiği diziyle bağlantılı olacak filmin yaratıcı ekibine dair de henüz bir bilgi paylaşılmadı. 

 

Kaynak: The Hollywood Reporter

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.