Altın Palmiyeli The Square'den yeni fragman yayınlandı

2.380 Gösterim
7 Eylül 2017 14:00
Altın Palmiyeli The Square'den yeni fragman yayınlandı

Cannes'da Altın Palmiye Ödülü'nü kazanan İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un yeni filmi The Square'den yeni fragman yayınlandı.


2017 Cannes’da gösterimini yapan, başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang'in paylaştığı; insan ahlakı, sanatsal özgürlükler gibi temaları işleyen Altın Palmiye sahibi The Square'den yeni fragman yayınlandı. Sanat dünyasına sunduğu eleştiriler ve konusuyla dikkat çeken filmi, daha önce Play ve Turist (Force Majeure) filmlerinin yönetmen koltuğunda oturan Ruben Östlund yazdı ve yönetti. 

 

Cannes'da jüri başkanlığı yapan Pedro Almodóvar bu film hakkında şöyle bir açıklamada bulunmuştu: '

 

The Square politik anlamda doğru görünme diktatörlüğü hakkında. Diğer tüm diktalardan tehlikeli ve korkutucu. Neyse ki bu kadar ciddi bir konuda hayal gücünü kullanmak, filmin içeriğinin doluluğu filmi bir daha izleme isteğimi doğuruyor. Bu insanların cehennemde yaşamalarının sebebi, bu diktatörlüğün doğru olarak görülmesi belki de. Film muhteşem yazılmış ve yönetilmiş.

Sanat dünyasını çokça eleştiren filmin resmi özeti ise şöyle:

 

"Christian bir modern sanat müzesinde küratördür. İki çocuk sahibi olan Christian eşinden boşanmıştır. Müzeye gelecek olan bir sonraki gösteri, The Square isminde yoldan geçenleri sosyal sorumluluğa davet eden, insanlığı hatırlatmaya çalışan bir enstalasyon olacaktır. Ancak ideallere göre yaşamak bazen gerçekten zor olabilir. Christian için de durum böyledir. Telefonunu çaldıran Christian'ın hırsıza verdiği aptalca yanıt ideallerinin tersine durumların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Müzenin PR ajansı "The Square" için beklenmedik bir kampanya ortaya koyar ve bu süreç Christian için bir varoluş sancısına sebep olur."

Terry Notary, Sofie Hamilton, Christopher Læssø gibi oyuncuların da yer aldığı, Türkiye'de Filmekimi'nde gösterildikten sonra 10 Kasım 2017 tarihinde gösterime girecek olan filmin yeni fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz: 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.