Alfonso Cuarón'un yöneteceği Disclaimer'ın başrollerinde Cate Blanchett ve Kevin Kline yer alacak

2.173 Gösterim
2 Aralık 2021 14:32
Alfonso Cuarón'un yöneteceği Disclaimer'ın başrollerinde Cate Blanchett ve Kevin Kline yer alacak

Apple, aynı isimli romandan uyarlanan yeni gerilim dizisi Disclaimer'ı Alfonso Cuarón'a teslim etti. Dizinin başrollerinde ise Cate Blanchett ve Kevin Kline yer alacak.


Apple'ın 2019'da Alfonso Cuarón'la yaptığı uzun vadeli iş birliği anlaşmasının ilk projesi, Renée Knight'ın Disclaimer adlı çok satan romanının dizi uyarlaması olacak. Daha önce Believe adlı dizinin yaratıcılığını yapan, Roma ve Gravity ile 4 Oscar ödülüne uzanan ünlü yönetmenin senaristlik ve yapımcılık görevlerini de üstleneceği dizi, başarılı ve saygı duyulan bir gazetecinin baş ucunda duran kitabı eline aldığında romanın kilit karakterinin kendisi, konunun ise geçmişe gömdüğünü umduğu bir hikâye olduğunu fark etmesi üzerine yaşananları anlatacak.

 

Altı kez aday olduğu Oscar'ı Blue Jasmin ve The Aviator'daki performanslarıyla iki kez kazanan Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, dizide köklü kurumların gizli ihalelerini ortaya çıkarmaya çalışan belgeseller hazırlayan araştırmacı gazeteci Catherine Ravenscroft karakterini canlandıracak. Notes on a Scandal, Elizabeth, Carol, The Lord of the Rings gibi filmlerdeki rolleriyle akıllara kazınan ünlü oyuncu, 2020'de yer aldığı Mrs. America dizisindeki başarısıyla Emmy'e aday gösterilmişti. 

 

The Pink Panther, Beauty and the Beast ve Cry Freedom gibi filmlerdeki rolleriyle hatırlanan Kevin Kline, dizide Catherine Ravenscroft'ın en karanlık sırrını ortaya çıkaran kitabın yazarını oynayacak. Bugüne kadar televizyon dizilerinde yer almayı pek tercih etmeyen aktör, A Fish Called Wanda'daki rolüyle Oscar kazanmış, Bob's Burgers'teki seslendirmesiyle Emmy adayı olmuştu.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.