20th Century ve Searchlight filmlerinin dağıtımını UIP Türkiye üstlenecek

3.533 Gösterim
10 Temmuz 2020 18:45
20th Century ve Searchlight filmlerinin dağıtımını UIP Türkiye üstlenecek

Disney'in Fox'u satın alma sürecinde bünyesine kattığı 20th Century Studios ve Searchlight'a ait filmlerin Türkiye dağıtımını, hâlihazırda Disney çatısı altındaki yapımların yurt içi dağıtımını gerçekleştiren UIP Türkiye üstlenecek.


Pixar, LucasFilm ve Marvel gibi firmaları bünyesinde bulunduran Disney'in 2017'nin son günlerinde medya ve eğlence sektörünün devlerinden Fox'u satın alacağı açıklanmış, Mart 2019'da da anlaşma tamamlanmıştı. Gerçekleşen satın alma kapsamında 20th Century Studios (Satın alma öncesi 20th Century Fox) gibi köklü bir stüdyoyu ve Searchlight Pictures (Satın alma öncesi Fox Searchlight Pictures) gibi Oscar töreninde boy gösteren sayısız filmiyle bilinen bir firmanın Disney'e dahil olmasından yaklaşık bir yıl sonra, 20th Century Studios ve Searchlight'a ait filmlerin ülkemizdeki dağıtımcısı da değişti.

 

Hâlihazırda Disney ve çatısı altındaki firmaların imza attığı filmlerin ülkemizdeki dağıtımını üstlenen UIP Türkiye'nin, 18 Haziran'dan itibaren 20th Century Studios ve Searchlight filmlerinin yurt içi dağıtımını üstlendiği açıklandı. Anlaşma öncesi Fox'ta yer alan bu stüdyoların Türkiye dağıtımlarını TME Films gerçekleştiriyordu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.