Disney; yeni Avatar, Star Wars ve Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini açıkladı

6.056 Gösterim
8 Mayıs 2019 16:45
Disney; yeni Avatar, Star Wars ve Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini açıkladı

Disney; önümüzdeki yıllarda vizyona girecek filmlerinin vizyon tarihlerini açıkladı.


Geçen haftalarda tamamlanan Disney'in Fox'u satın alma işlemi sonrası Disney'in yoğun takviminin ve Fox bünyesinden gelen filmlerin yeni vizyon tarihlerinin nasıl şekilleneceği merak konusuydu. Disney yeni açıkladığı programıyla bu merakı gidermiş oldu.

 

Disney'in gelecek takviminde kuşkusuz akıbeti en merak edilen filmler, Skywalker külliyatının sona ermesinden sonra startı verilecek olan yeni Star Wars üçlemesiydi. Yeni açıklanan takvime göre, Star Wars: The Last Jedi'ı da yöneten Rian Johnson'ın yazıp yöneteceği yeni üçlemenin ilk filmi, 16 Aralık 2022 tarihinden itibaren seyirciyle buluşacak. Üçlemenin ikinci ve üçüncü filmleri ise sırasıyla 20 Aralık 2024 ve 18 Aralık 2026 tarihlerinde gösterime girecek.

 

Fox ile birlikte Disney'e geçen yapımlar arasında Avatar serisi ve uzun süredir gösterime girmesi beklenen The New Mutants filmlerinin yeni tarihleri de belli oldu. Avatar 2'nin yeni vizyon tarihi bir sene ertelemeyle 17 Aralık 2021 olurken; Avatar 3 22 Aralık 2023, Avatar 4 19 Aralık 2025 ve Avatar 5 17 Aralık 2027 tarihlerinde vizyona girecek. Aslen 2018 yılında gösterime girmesi planlanan fakat sonra birden fazla kez ertelenen The New Mutants, Disney'in ellerine geçtikten sonra da kaderine boyun eğmiş oldu. Filmin vizyon tarihi 3 Nisan 2020 tarihine ertelendi.

 

Disney bünyesinde yer alan Marvel'ın takvimi de belli oldu. Avengers: Endgame ile bir dönemi kapanan serinin yeni filmlerinin vizyon tarihleri belli olsa da, belirlenen tarihlerin hangi filmlere ait olduğu açıklanmadı. Fakat genel kanı, Scarlett Johansson'un başrolünde yer alacağı Black Widow filminin 1 Mayıs 2020 tarihinde gösterime gireceği yönünde.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.