Yurt ve Tereddüt Çizgisi filmleri, Venedik Film Festivali'nde prömiyerlerini gerçekleştirdi

1.335 Gösterim
5 Eylül 2023 13:04
Yurt ve Tereddüt Çizgisi filmleri, Venedik Film Festivali'nde prömiyerlerini gerçekleştirdi

Nehir Tuna'nın ilk uzun metraj filmi Yurt ve Selman Nacar'ın yeni filmi Tereddüt Çizgisi, Venedik Film Festivali'nde prömiyerlerini gerçekleştirdi.


Bakire Ada (2007), Dedeler En İyisini Bilir (2012), Basur(2015) ve Ayakkabı (2018) gibi kısa filmlerle birçok festivalden ödüllerle dönen Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı Yurt filmi ile İki Şafak Arasında filmiyle adından söz ettiren Selman Nacar'ın yeni filmi Tereddüt Çizgisi, 80. Venedik Film Festivali'nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. İki film de seyirciden olumlu reaksiyon aldı.

 

Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Tansu Biçer, Didem Ellialtı ve Ozan Çelik’in kadrosunda yer aldığı ve 90’lı yılların sonu Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen Yurt, 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarına odaklanıyor. Nehir Tuna imzalı filmin önümüzdeki dönemde Türkiye prömiyerini yapması bekleniyor.

 

İlk uzun metraj filmi İki Şafak Arasında ile dikkat çeken sinemacı Selman Nacar'ın yeni filmi Tereddüt Çizgisi ise Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikâyesini anlatıyor. Avukat Canan'a Tülin Özen hayat verirken, ünlü oyuncuya Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak gibi isimler eşlik ediyor.

 

80. Venedik Film Festivali, 9 Eylül'de sona erecek.

 

Tereddüt Çizgisi filminin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.