Yeni Çizgi Film rekoru gelir mi?

8.889 Gösterim
15 Temmuz 2016 11:00
Yeni Çizgi Film rekoru gelir mi?

Ülkemizde en çok seyirciye ulaşan 5 yabancı çizgi filmden üçü Buz Devri serisinden. Hatta en çok seyirciye sahip olan Buz Devri 4, en çok çalışan ikinci çizgi film ise Buz Devri 3. Durum böyle olunca akıllara gelen ilk soru Buz Devri 5 yeni rekor kırar mı?


Türkiye’nin Buz Devri serisini çok sevdiği çok açık 2003 yılında vizyona giren ilk Buz Devri o zamanlar az kopya sayısı ile 344bin seyirciye ulaşmıştı. 3 yıl sonra vizyona giren ikincisi yaklaşık 3 katı seyirciye ulaştı. Yine 3 yıl aradan sonra giren serinin üçüncü filmi ise %50 oranda seyircisini arttırmayı başardı ve 1,5 milyona yaklaştı. Yine 3 yıl sonra yani 2012’de vizyona giren 4. film ise yine seyirci sayısını arttırmayı başarmış ve Türkiye yabancı çizgi film rekorunu kırmıştı. Şimdi aradan 4 yıl geçti, bakalım ne olacak?

Amerika hasılat rakamlarına baktığımızda belli bir çizgide kaldığını görüyoruz. Hatta son bölüm en düşük hasılata ulaşan film olmuştu. 3 yıl arayla vizyona giren serinin bu sefer 4 yıl ara olmasının sebeplerinden biri de belki budur. Kim bilir?

Açılış rakamlarına baktığımızda da; bir önceki yani rekortmen olan Buz Devri 4, Tüm Zamanlar En İyi Haziran açılış rekoru kırmıştı. Buz Devri 3 ise Temmuz ayında vizyona girmişti ve Tüm Zamanlar En İyi Temmuz açılışı rakamları içinde ilk üçte yer aldı. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı’nın bu ayın rekortmen açılış rekorunun, Buz Devri 5 ile kırılıp kırılamayacağı ise ayrı bir merak konusu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.