Fox'u satın alan Disney, Deadpool gibi yetişkinlere yönelik Marvel filmleri çekmeye hazırlanıyor

3.970 Gösterim
6 Şubat 2019 13:12
Fox'u satın alan Disney, Deadpool gibi yetişkinlere yönelik Marvel filmleri çekmeye hazırlanıyor

Disney CEO'su Bob Iger, Fox'un satın alınmasıyla birlikte hakları Disney'e geçen Deadpool'un devam filmlerinin de R-derecelendirmesine sahip olacağını, hatta Disney'nin yetişkinlere yönelik daha farklı Marvel hikâyelerini de anlatmaya soyunacağını belirtti.


2017'nin son günlerinde, 21st Century Fox'u satın almak için ComCast ile yarışa giren Disney, $71,3 milyarlık teklifiyle bu rekabetten galip çıkmış ve Fox'un haber departmanı dışında kalan neredeyse tüm faaliyet alanlarının alımı için işlemleri başlatmıştı. Eğlence sektöründe yakın dönemin en büyük satın almalarından biri olan Fox'un Disney'ye geçişinin 2019'un yaz aylarında tamamlanması bekleniyor. Bu satın alma sonrası pek çok sinemaseverin kafasındaki soru ise, X-Men, Fantastic Four ve Deadpool gibi filmlerin akıbetinin, aile odaklı marka konumlandırması olan ve hâlihazırda MCU filmlerini PG-13 (Türkiye derecelendirme sistemine göre uyarlarsak 13A) yaş sınırına uygun olarak çeken Disney'nin ellerinde nasıl gelişeceği olmuştu. Hissedarlarla firmanın 2019 ilk çeyreğiyle ilgili bir konferans toplantısı gerçekleştiren CEO Bob Iger, bu merak edilenlerle ilgili de beyanda bulundu.

 

Iger konuşmasında, şu ana kadar R derecelendirmesi (MPAA'deki tanımını Türkiye derecelendirme sistemine göre benzeştirirsek 17A) gözetilerek çekilen, hatta gişe yapımları arasında bu hususta öncü olan Deadpool serisinin, Disney'nin ellerinde de aynı şekilde gelimeye devam edeceğini belirtti. Deadpool ve Logan sonrası yetişkinlere yönelik süper kahraman hikâyelerine önemli bir talep olduğunu belirten Iger, "aile stüdyosu" olarak nam salan Disney'nin de farklı Marvel hikâyeleriyle bu topa gireceğini açıkladı. Iger ayrıca, yetişkinlere yönelik olması planlanan yeni süper kahraman filmlerinin, MCU'nun dışında yer alacaklarını ve MCU'dan çok daha ayrı bir markalaştırma çalışmasına tabi tutulacaklarını da belirtti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.