Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Doğum Bilgisi

1 Mayıs 1954

Yaş

66


Kişi Biyografisi

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci oldu. İki yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 1998 yılına kadar, dördü başrol olmak üzere yaklaşık seksen filmde çeşitli roller oynadı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.


Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Kapı 12 Nisan 2019
CJ Entertainment Turkey 39.309 615.468
Babamın Kanatları 2 Aralık 2016
M3 Film 24.163 222.681
Babaların Babası 22 Nisan 2016
CGV Mars D. 33.393 337.928
İçimdeki İnsan 27 Mart 2015
M3 Film 1.601 13.745
M3 Film 2.807 25.198
Gözetleme Kulesi 16 Kasım 2012
Tiglon 19.838 147.815
Toprağın Çocukları 14 Eylül 2012
UIP 57.905 532.123
Kaledeki Yalnızlık 3 Haziran 2011
CineGroup 8.542 63.967
Devrimden Sonra 6 Mayıs 2011
Tiglon 53.503 425.376
Sarı Saten 25 Eylül 2009
Cinefilm 5.737 41.728
Güneşi Gördüm 12 Mart 2009
Pinema 2.566.435 19.581.629
Sır Çocukları 20 Aralık 2002
Özen Film 30.038 67.811
Derviş 13 Aralık 2002
Warner Bros. 18.888 75.988
Aşk Nöbeti 7 Eylül 2001
Belge Film - -
Sarı Mersedes 5 Mart 1993
Evren Film - -
Dönersen Islık Çal 12 Şubat 1993
Uğur Film - -