Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Doğum Tarihi

1 Mayıs 1954

Yaş

67


Kişi Biyografisi

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci oldu. İki yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 1998 yılına kadar, dördü başrol olmak üzere yaklaşık seksen filmde çeşitli roller oynadı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
12.04.2019 ₺631.778 41.328
02.12.2016 ₺222.681 24.163
22.04.2016 ₺337.928 33.393
27.03.2015 ₺13.745 1.601
23.01.2015 ₺25.198 2.807
16.11.2012 ₺147.815 19.838
14.09.2012 ₺532.123 57.905
03.06.2011 ₺63.967 8.542
06.05.2011 ₺425.376 53.503
25.09.2009 ₺41.728 5.737
12.03.2009 ₺19.581.629 2.566.435
20.12.2002 ₺67.811 30.038
13.12.2002 ₺75.988 18.888
07.09.2001 - -
05.03.1993 - -
12.02.1993 - -