Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Doğum Tarihi

1 Mayıs 1954

Yaş

67


Kişi Biyografisi

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci oldu. İki yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 1998 yılına kadar, dördü başrol olmak üzere yaklaşık seksen filmde çeşitli roller oynadı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
12.04.2019 631.778 TL 41.328
02.12.2016 222.681 TL 24.163
22.04.2016 337.928 TL 33.393
27.03.2015 13.745 TL 1.601
23.01.2015 25.198 TL 2.807
16.11.2012 147.815 TL 19.838
14.09.2012 532.123 TL 57.905
03.06.2011 63.967 TL 8.542
06.05.2011 425.376 TL 53.503
25.09.2009 41.728 TL 5.737
12.03.2009 19.581.629 TL 2.566.435
20.12.2002 67.811 TL 30.038
13.12.2002 75.988 TL 18.888
07.09.2001 - -
05.03.1993 - -
12.02.1993 - -

Diğer Filmleri