Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Doğum Tarihi

1 Mayıs 1954

Yaş

66


Kişi Biyografisi

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci oldu. İki yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 1998 yılına kadar, dördü başrol olmak üzere yaklaşık seksen filmde çeşitli roller oynadı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
12.04.2019 615.468 39.309
02.12.2016 222.681 24.163
22.04.2016 337.928 33.393
27.03.2015 13.745 1.601
23.01.2015 25.198 2.807
16.11.2012 147.815 19.838
14.09.2012 532.123 57.905
03.06.2011 63.967 8.542
06.05.2011 425.376 53.503
25.09.2009 41.728 5.737
12.03.2009 19.581.629 2.566.435
20.12.2002 67.811 30.038
13.12.2002 75.988 18.888
07.09.2001 - -
05.03.1993 - -
12.02.1993 - -