Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı Türkiye Adaylığı için süreç başladı!

2.903 Gösterim
11 Temmuz 2016 14:39
Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı Türkiye Adaylığı için süreç başladı!

Önümüzdeki yıl 89.'su düzenlecek olan Akademi Ödülleri'nin "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde yarışmak üzere gönderilecek Türkiye adayının seçim takvimi ilan edildi.


Ödül sezonunun fiilen başlamasına sadece birkaç ay gibi bir süre kalmışken, "Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı Türkiye Adaylığı" için seçim takvimi belli oldu. Süreç geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun (SEK) bünyesindeki TESİYAP tarafından organize edilecek.

TESİYAP tarafından organize edilecek ön elemeye, 01 Ekim 2015 - 30 Eylül 2016 arasında vizyona giren veya girecek olan ya da 30 Eylül 2016 tarihine kadar ticari gösterime çıkmış veya çıkacak olan filmler aday olabiliyor. Başvuruların son teslim tarihi ise 30 Ağustos 2016.

İki yıl önce, Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü filmi Kış Uykusu Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı Türkiye adayı olarak seçilirken, geçen yıl ise Kaan Müjdeci'nin ilk uzun metraj deneyimi Sivas, aynı kategori için Türkiye adayı olarak belirlenmişti. Detaylar ve başvuru formu için SEK'i ziyaret edebilirsiniz

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.