Van Gogh'un tablolarından oluşan Loving Vincent'ın Türkiye vizyon tarihi belli oldu

10.516 Gösterim
22 Ağustos 2017 12:47
Van Gogh'un tablolarından oluşan Loving Vincent'ın Türkiye vizyon tarihi belli oldu

Yıldızlı Gece (The Starry Night)Cafe Terrace At NightAyçiçekleri (Sunflowers, 12 Sunflowers In A Vase) gibi eserleriyle bilinen Van Gogh'un yaşamı ve esrarengiz ölümü üzerine çekilen Loving Vincent Türkiye'de vizyona giriyor. 


Vincent Van Gogh'un 120 tablosunun kullanıldığı film, anlatısını tablolar üzerinden kuruyor. Yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman'ın yürüttüğü filmde Van Gogh'un fırçasından eklenmiş hareketlerden oluşan yeni bir yağlıboya tekniği kullanıldı. Yaklaşık 100 kadar ressam filmin çekimleri için çalıştı.

 

Polonya ve İngiltere ortak yapımı olan filme büyük bir bütçe ayrıldı. Dünyanın ilk uzun metraj yağlıboya filmi olan Loving Vincent Türkiye'de 29 Aralık 2017 tarihinden itibaren seyirciyle buluşacak. 

Filmde yer alan karakterler ise Vincent Van Gogh’un tablolarındaki karakterlere benzeyecek şekilde hazırlanmış. Yeşil ekran önünde canlı görüntüleme sistemleri kullanılarak tablolarla birleştirilmiş. 

Douglas BoothSaoirse RonanAidan Turner. Helen McCroryEleanor TomlinsonChris O'DowdJerome Flynn gibi isimler filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

 

Türkiye'de 29 Aralık tarihinden itibaren seyirciyle buluşacak olan Loving Vincent'in fragmanı ise aşağıda yer almakta. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.