Usta yönetmen Robert Zemeckis, Roald Dahl'ın klasik kitabı The Witches'ın yeniden uyarlaması için Warner Bros. ile anlaştı

2.214 Gösterim
20 Haziran 2018 13:18
Usta yönetmen Robert Zemeckis, Roald Dahl'ın klasik kitabı The Witches'ın yeniden uyarlaması için Warner Bros. ile anlaştı

Flight ve Allied gibi projelerle son yıllarda yetişkinleri merkeze alan dramaları seyirciyle buluşturan usta yönetmen Robert Zemeckis, bir Roald Dahl klasiği olan The Witches (Cadılar) uyarlaması için Warner Bros. ile anlaştı.


İlk kez 1983'te yayımlanmış ve sonrasında Roald Dahl klasikleri arasında yerini almış, İngiltere'deki tüm çocuklardan kurtulmak için plan yapan Cadıların Cadısı ve hikâyenin anlatıcısı olan 7 yedi yaşındaki oğlan çocuğunun macerasını anlatan The Witches (Cadılar); 1990 yılında beyaz perdeye uyarlanmış ve başrolünde Anjelica Huston yer almıştı. Yeni uyarlama için Warner Bros. ile anlaşmanın son aşamasında olan Robert Zemeckis'e filmin yönetmen koltuğu ve senaryosu teslim edilirken, usta yönetmen 1990 yapımlı filmin aksine bu yeni uyarlamada orijinal kaynak olan kitaba daha sadık kalınacağının altını çizdi.

Zemeckis ve ortağı Jack Rapke'nin yapımcılığını üstleneceği film, ikilinin şirketi ImageMovers'ın imzasını da taşıyacak olmasının yanı sıra bir diğer usta isim Alfonso Cuaron ve daha öncesinde projeyi yönetmesi için konuşulan ancak zamanlama konusunda anlaşılamayan Guillermo del Toro da yapımcı olarak projede yer alacak.

 

Steve CarellDiane Kruger ve Eiza Gonzalez gibi isimlerin başrolü paylaştığı, şu günlerde post-prodüksiyon aşamasında olan yeni Zemeckis filmi Welcome to Marwen ise 08 Şubat 2019 tarihinde ülkemizde seyirciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.