Ünlü yazar Stephen King'in 5 favori korku filmi!

4.956 Gösterim
19 Ağustos 2020 17:40
Ünlü yazar Stephen King'in 5 favori korku filmi!

Korku edebiyatının en ünlü isimlerinden Stephen King'in zihninde ayrı olan 5 favori korku filmini derledik.


Yazdığı onlarca korku romanlarıyla sadece edebiyat dünyasını değil, çevrilen uyarlamalarla sinemayı da etkileyen Stephen King, sosyal medyada zaman zaman beğendiği yapımları takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmiyor. Akademi'nin blog sayfası A Frame de, insanların karantinada olduğu dönemde yazara favori korku filmlerini sormuş. Stephen King'in beş favori korku filmine ve bu filmlerle ilgili kısa yorumlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Blair Witch Project (1999)

"'Blair Cadısı' tam anlamıyla ödümü koparmıştı, sanıyorum işlenmemiş bir saflığa sahip olduğu için. Hiçbir şey final anının üzerine çıkamaz."

 

Alien (1979)

"Alien'da, Ripley dahil gemidekilerin işçi sınıfı ahlakını ve o sallanan zincirleri sevmiştim. Fakat onlar bir yana, asıl olay yaratığın göğüsten çıkma sahnesi. O dönemde, kimse o zamana kadar öyle bir sahne izlememişti."

 

The Exorcist (1973)

"The Exorcist, en başından, prologda bir anda saatin durmasından itibaren korkutucu. Bir stüdyo filmi için hayli klostrofobik. Regan ile birlikte o odaya her döndüğümüzde neyle karşılaşacağımızı korkuyla bekliyoruz. Fakat beni asıl etkileyen filmin ürkütücü tonu. "Bu yaşlı rahip yardımcısına bir destek olur muydunuz, peder?" sahnesini kim unutabilir."

 

Dawn of the Dead (1978)

"Bu da tıpkı Alien gibi, lakin daha önce görmediğimiz derecede hayret verici ve mide kaldıran yalnızca bir sahneyle değil, yarım düzineyle karşılaşıyoruz burada, bir polisin ensesini ısıran kadının ya da helikopter pervanesiyle uçurulan zombi kafasının olduğu sahne gibi. CGI olmadan bu özel efektleri hayal edip hayata geçiren Tom Savini övgüyü hak ediyor. Sürekli sayıları azalan yaşayanların alışveriş merkezinde kısılı kalmasının getirdiği o daimi klostrofobi yine burada da var."

 

The Brood (1979)

"The Broad, David Cronenberg'in ilk harika filmi. Samantha Eggar (Kötü anneler! LANET anneler!) ve Oliver Reed (her an patlayacakmış gibi gözüken) cehennemden çıkıp gelmiş ebeveynlere hayat veriyor. Fakat esasen cehennemin kendisi çocuklardan başkası değil."

 

Kaynak: A Frame | Oscars

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.