The Turkish Detective dizisinin başrolleri belli oldu

4.582 Gösterim
14 Nisan 2022 11:25
The Turkish Detective dizisinin başrolleri belli oldu

Paramount+, Barbara Nadel'in Çetin İkmen adlı bir dedektifi odağına alan roman serisinden uyarlanan The Turkish Detective dizisini resmi olarak duyurdu. Başrollerinde Haluk Bilginer, Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen'ın yer alacağı dizinin, 2023'te ekranlara gelmesi planlanıyor.


Paramount+, İngiliz yazar Barbara Nadel'ın Çetin İkmen adlı bir dedektifi merkezine alan 24 parçalık kitap serisine dayanacak olan The Turkish Detective dizisini resmi olarak duyurdu. Başrollerinde Haluk Bilginer, Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen'ın yer alacağı açıklanan dizinini çekimlerinin bu ay içerisinde başlaması ve dizinin 8 bölümden oluşacak ilk sezonunun 2023'te ekranlarda olması planlanıyor. 

 

Senaryosu daha önce Skins, Young Wallander, Lucky Man gibi dizilerde çalışan Ben Schiffer tarafından yazılan dizinin yönetmen koltuğunda The Girl with the Dragon Tattoo ile tanınan Niels Arden Oplev oturuyor. Danimarkalı yönetmen daha önce Mr. Robot ve Vikings: Valhalla gibi dizilerde görev almıştı. Hikâyesi günümüz İstanbul'unda geçecek olan dizide, bu yıl Baba ve Uysallar'la izleyicinin karşısına çıkan Haluk Bilginer, sigara ve alkole düşkünlüğüyle bilinen dedektif Çetin İkmen'e, daha önce Killing Eve ve London Kills gibi dizilerde rol alan Ethan Kai onun yardımcısı Mehmet Süleyman'a, son olarak Erkek Severse'yle ekranlarda yer alan Yasemin Kay Allen ise Ayşe Farsakoğlu adlı polise hayat verecek.

 

Yapımını Miramax, VIS ve Ay Yapım'ın ortak olarak üstlendiği dizinin Paramount+'ın faaliyet göstermediği ülkelerdeki dağıtımı, Paramount Global Content Distribution tarafından yapılacak.

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.