Haluk Bilginer

Haluk Bilginer

Doğum Bilgisi

5 Haziran 1954

Yaş

66


Kişi Biyografisi

5 Haziran 1954 günü üç kardeşin ortancası olarak dünyaya gelmiştir. İzmir Türk Koleji'nden mezun olmuştur. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girmiş ve Cahit Gürkan'ın öğrencisi olmuştur. Liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü almıştır. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı. Gençlik yıllarında İngiltere'de ün yaptı. Öyle ki; İngiltere'deki bir dergiye "en seksi Türk" başlığıyla kapak oldu.


Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Nuh Tepesi 6 Mart 2020
CGV Mars D. 53.118 929.406
Cadılar Bayramı 26 Ekim 2018
UIP Türkiye 91.402 1.286.718
Eski Kocam(ız) 6 Nisan 2018
Bir Film 8.774 122.175
CGV Mars D. 655.693 7.911.935
Osmanlı Subayı 19 Mayıs 2017
CGV Mars D. 51.117 606.331
Ben-Hur 9 Eylül 2016
UIP Türkiye 254.358 3.315.720
TME Films 1.308.876 14.678.261
Rosewater 10 Nisan 2015
UIP Türkiye 1.797 26.103
Kış Uykusu 13 Haziran 2014
Pinema 304.782 3.577.811
Çanakkale Çocukları 28 Eylül 2012
Warner Bros. Türkiye 200.397 1.736.853
Pinema 3.474.495 31.645.541
7 Kocalı Hürmüz 20 Kasım 2009
CineGroup 372.294 3.163.176
Güneşin Oğlu 7 Kasım 2008
Tiglon 64.322 449.983
Devrim Arabaları 24 Ekim 2008
Pinema 187.173 1.651.309
Polis (2007) 16 Şubat 2007
Medyavizyon 208.011 1.554.536
UIP Türkiye 180.320 1.154.498
KenDa 649.746 4.233.546
Hırsız Var 21 Ocak 2005
UIP Türkiye 934.612 6.060.372
Neredesin Firuze 20 Şubat 2004
UIP Türkiye 1.064.162 6.319.537
Filler ve Çimen 5 Ocak 2001
Özen Film 140.470 284.326
Fasulye 5 Mayıs 2000
Özen Film 60.267 110.843
Usta Beni Öldürsene 14 Kasım 1997
Med Yapım - -
Masumiyet 24 Ekim 1997
Özen Film 49.410 26.189
80. Adım 6 Aralık 1996
TRT - -
Umut Sanat - -
İki Kadın 11 Aralık 1992
Z Film - -