The Gangs of New York'un dizi uyarlaması hazırlanıyor

1.824 Gösterim
14 Ekim 2022 13:25
The Gangs of New York'un dizi uyarlaması hazırlanıyor

The Gangs of New York'un dizi uyarlaması için hazırlıklara başlandı. Martin Scorsese'nin ilk iki bölümde yönetmen koltuğuna oturacağı dizi, filmdekinden farklı karakterleri merkezine alacak.


Deadline'ın haberine göre, Miramax Television Herbert Asbury'nin The Gangs of New York kitabına dayanan bir dizisi projesi üzerinde çalışıyor. Kitabın 2002'de gösterime giren sinema uyarlamasını yöneten Oscar ödüllü Martin Scorsese, yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizinin aynı zamanda ilk iki bölümünü yönetecek. Brett Leonard'ın kaleme alacağı dizinin Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis ve Cameron Diaz'ın rol aldığı filmde yer almayan yeni karakterlerle hikâyenin yeni bir yorumu olması bekleniyor.

 

Asbury'nin ilk basımı 1927'de yapılan kitabı, 1800'lerin ortalarından sonlarına kadar New York'taki rakip çeteler arasında yaşanan çatışmaları konu alıyor. Scorsese'nin yapımcılığını üstlendiği ve pilot bölümünü yöneterek Emmy ödülü kazandığı HBO'nun Boardwalk Empire dizisi de bu yılların hemen sonrasında 1920'lerdeki içki yasağı döneminde mafyanın hâkimiyetinde geçen dönemi konu almıştı.

 

Son olarak Hulu'nun yakında başlayacak olan mini dizisi The Devil In the White City'nin yürütücü yapımcılığını üstlenen Scorsese, 2013 yılında Miramax ve GK Films tarafından geliştirildiği duyurulan The Gangs Of New York'un farklı bir uyarlamasına dahil olmuş fakat New York, Chicago, New Orleans gibi şehirlerdeki organize çeteleri takip edip Amerika'da organize suçun doğuşunu anlatması planlanan dizi o dönemde hayata geçmemişti. Detayları henüz netleşmeyen yeni projenin bu ay içerisinde alıcılara sunulması bekleniyor.

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.