Tenet, vizyona girdiği ülkelerde toplam $53 milyon hasılata erişti

2.885 Gösterim
31 Ağustos 2020 16:52
Tenet, vizyona girdiği ülkelerde toplam $53 milyon hasılata erişti

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, vizyona girdiği ülkelerde $53 milyon hasılat elde ederek beklentilerin üzerinde bir performansla açılışını gerçekleştirdi.


Pandemi sonrası sinema adına bir milat hâline gelen, dolayısıyla vizyonu merakla beklenen Tenet, geçen hafta nihayet seyirciyle buluştu. Birçok ülkede 26 Ağustos'tan itibaren gösterimde olan film, bu ülkelerde toplam $53 milyon hasılat elde ederek beklenti ve tahminlerin üzerine çıktı. Sadece miktarın çok olması değil, farklı farklı ülkelerden gelen çeşitli anekdotlar da Tenet'in performansının değerini gözler önüne seriyor. Tenet, $1,47 milyonluk açılışla Suudi Arabistan tarihinin en iyi açılış yapan Hollywood filmi olurken, pandemiye rağmen Hollanda, Ukrayna, Macaristan gibi ülkelerde Christopher Nolan'ın en iyi açılış yapan filmi oldu. 

 

Tenet'in şu ana kadar vizyona girdiği ülkelerde en çok hasılat topladığı yer ise Birleşik Krallık oldu. $7,1 milyonla Birleşik Krallık'taki açılışını gerçekleştiren film, Fransa'da ise $6,7 milyon hasılat ile Nolan'ın Inception, Interstellar ve Dunkirk gibi diğer popüler üç filminin açılış performansını geride bıraktı. Kendisini bir anda yeniden Covid-19 ile mücadele içerisinde bulan Güney Kore'de mevcut şartlara rağmen $5,1 milyon hasılata erişen film, Almanya'da ise Dunkirk'in açılışını ikiye katlayarak $4,2 milyon elde etti.

 

Bu başarıların üstüne Tenet'in, dünyanın yıllık toplam hasılatının %65'inden fazlasını bulunduran ABD, Çin, Japonya, Rusya, Brezilya, Meksika, Hindistan, Arjantin gibi ülkelerde henüz gösterime girmediğini özellikle belirtmek gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda bu ülkelerde gösterime girdikçe Tenet'in vizyon macerasının gişe olarak ne seviyelerde seyredilebileceği iyice netleşmiş olacak. Tenet'in bu başarısıyla birlikte, Wonder Woman 1984, Black Widow gibi sonbahar takviminde yer alan filmlerin çekincelerinin de büyük oranda sona erdiğini söyleyebiliriz.

 

Kaynak: Indiewire, Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.