Tenet, dünya genelinde $200 milyon hasılatı geride bıraktı

2.608 Gösterim
14 Eylül 2020 10:50
Tenet, dünya genelinde $200 milyon hasılatı geride bıraktı

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, hafta sonunda global olarak toplam $200 milyon hasılat baremini aştı.


Pandemi sürecinde vizyonu merakla beklenen Tenet, gösterime girdikten sonra da gündemde kalmaya devam ediyor. Warner Bros.'un filmin gişe performansı üzerine oluşabilecek algıyı kontrol etmek gayesiyle ABD'de günlük gişe verileri paylaşımını durdurması üzerine tartışmalar devam ederken, Tenet'in ABD'de ilk hafta sonu elde ettiği hasılat olarak açıklanan $20,2 milyonun aslında hafta içi ön gösterim hasılatlarını da içerdiği, filmin esasen ilk hafta sonunda yalnızca $9 milyon civarı bir hasılata ulaşabildiği Variety gibi birçok basın organı tarafından bildirildi. 

 

Tenet, bu gündemin ortasında ABD'deki ikinci hafta sonunu ise $6,7 milyon hasılat ile geride bıraktı. ABD'de şu ana kadar toplam $29,5 milyona ulaşan film, dünya genelinde ise toplamda $200 milyon baremini geçerek $207 milyona erişti. Tenet, özellikle Avrupa genelinde beklentilerin üstünde bir performans sergilese de, sinemanın altı aydır hayatımızda olan pandeminin olumsuz etkilerinden kurtuluşunun, her ne kadar o yapım Christopher Nolan imzalı olsa da yalnızca bir filmle gerçekleşemeyeceği gözler önüne sunulmuş oldu.

 

ABD'de sinemaların %65-75 arası bir bölümü yeniden faaliyete geçse de New York, Los Angeles, San Francisco gibi büyük pazarlarda sinemalar kapalı kalmaya devam ediyor. Warner Bros., Tenet'in vizyon macerasını bir sprintten çok maratona benzetse de, özellikle ABD'deki mevcut durumdan tatmin olmamış olacak ki 2 Ekim'de gösterime girmesi planlanan Wonder Woman 1984'un 25 Aralık 2020 tarihine ertelendiğini açıkladı. Geçen hafta fragmanı yayınlanan ve vizyon tarihi 18 Aralık olarak açıklanan Dune filminin de 2021 yılına ertelenmesi bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.