Steven Spielberg, Kubrick'in Napolyon senaryosunun dizi olarak yapım aşamasında olduğunu açıkladı

3.794 Gösterim
23 Şubat 2023 14:50
Steven Spielberg, Kubrick'in Napolyon senaryosunun dizi olarak yapım aşamasında olduğunu açıkladı

Steven Spielberg, Stanley Kubrick'in orijinal Napolyon senaryosunun dizi uyarlamasının yapım sürecinde olduğunu ve dizinin 7 bölümden oluşacağını duyurdu. 


Son filmi The Fabelmans ile ödül sezonunda yer alan Steven Spielberg, Stanley Kubrick'in orijinal Napolyon senaryosunun dizi uyarlamasının yapım aşamasında olduğunu duyurdu. Spielberg, 10 yıl önce Kubrick'in yapımı henüz tamamlanmayan Napolyon senaryosunu alıp bir TV dizisine uyarlamak istediğini belirtmişti. Spielberg aynı istikrarla, tutku duyduğu bu projeyi yönetmen Cary Fukanaga'nın yardımıyla hayata geçirmek istediğini de söylüyordu. Fukanaga ilk olarak 2016 yılında projeye dahil edilmiş ardından 2021'de dizi için senaryoların yazıldığını ve muhtemelen yakında gerçekleşeceğini duyurmuştu. Ancak COVID süreci ve Fukanaga'ya yapılan cinsel taciz suçlamaları sonucu dizi projesi tekrar gündeme gelmedi.

 

Berlin Uluslararası Film Festivali'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Steven Spielberg, şu an uzun metrajlı bir film projesi üzerinde çalışmadığını ama Napolyon dizisinin yapım aşamasında olduğunu duyurdu. Son zamanlarda yaptığı konuşmalarda prestijli bir TV projesinde çalışmak istediğini dile getiren Spielberg, dizi için şu detayları verdi:

 

"Napolyon için Stanley'nin orijinal senaryosuna dayanan HBO yapımı büyük bir projenin hazırlığın içerisindeyiz, diziyi Napolyon'un merkezde olduğu yedi bölümlük kısa bir dizi olarak planlıyoruz." 

 

Deadline tarafından yayınlanan Spielberg'in Berlin Uluslararası Film Festivali'ndeki açıklama videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 

Kaynak: ThePlaylist 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.