Stephen King'in The Tommyknockers romanı sinemaya uyarlanıyor

2.877 Gösterim
30 Mart 2018 11:50
Stephen King'in The Tommyknockers romanı sinemaya uyarlanıyor

Stephen King'in 1987'de yayınlanan ve Türkçe'ye Şeffaf adıyla çevrilen bilim kurgu ve korku türündeki romanı The Tommyknockers, James Wan ve Roy Lee tarafından beyaz perdeye uyarlanıyor.


Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan ve 2017 yılının dünya çapında en çok hasılat elde eden filmlerinden biri olan It'in ardından başka bir King eseri olan The Tommyknockers, The Conjuring ve Saw gibi birçok korku filmiyle yakından tanıdığımız James Wan ve Roy Lee tarafından sinemaya uyarlanıyor. Wan ve Lee önderliğindeki bu projeye katılan bir diğer isim, The Tommyknockers'ın 1993 yılında yayınlanan iki bölümlük televizyon uyarlamasının yapımcılarından Larry Sanitysky oldu. Proje hakkında konuşan Sanitysky şu sözleri dile getirdi:

 

The Tommyknockers, bağımlılık hakkında alegorik bir masal (zira onu yazdığı dönemler Stephen King kendi bağımlılığıyla mücadele ediyordu) ve nükleer gücün tehdidi. Kitle histerisinin tehlikesi ve teknik gelişme cinnetinin abesliği; tüm bunlar, romanın yazıldığı gün kadar bugünle de alakalı. Ve bütün bunların yanında The Tommyknockers, aşkın ebedi gücü ve kurtuluşun zarafetini anlatan bir hikâye.

 

İlk kez 1987'de yayımlanan The Tommyknockers, bir uzay gemisinden yayılmış tehlikeli gaz etkisi altında olan Maine kenti sakinlerinin bu zararlı madde etkisiyle kazandıkları yeteneklerle günden günde gelişerek vahşiyane canlılara dönüşmelerini konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.