Star Wars: Episode IX yönetmeni Colin Trevorrow ile yollar ayrıldı

1.843 Gösterim
6 Eylül 2017 11:45
Star Wars: Episode IX yönetmeni Colin Trevorrow ile yollar ayrıldı

The Force Awakens ile başlanan yeni Star Wars üçlemesine nokta koyacak olan Star Wars: Episode IX'un yönetmeni Colin Trevorrow projeden ayrıldı.


Star Wars evreninde yönetmen problemleri devam ediyor gibi gözüküyor. LucasFilm'in geçen yıl gösterime giren Rogue One filmi için ekstra çekimlere başvurması, Han Solo filminin yönetmenleri Phil Lord ve Chris Miller'ın çekimlerin ortasında kovularak yerlerine veteran yönetmen Ron Howard'ın getirilmesi gibi olaylardan sonra, yeni üçlemeye final yapacak olan Star Wars: Episode IX'un yönetmeni Colin Trevorrow ile de yolların ayrıldığı haberi paylaşıldı. Safety Not Guaranteed ve Jurassic World gibi filmlerin yönetmeni Trevorrow'un, son olarak yönettiği The Book of Henry filminin hayli olumsuz eleştiriler alması sonucu Star Wars filminin yönetmenliğinden alınabileceği konuşuluyordu. Disney'in konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, LucasFilm ve Trevorrow projeye yaklaşımda iki taraf arasındaki farklılıklar göz önüne alınarak müşterek bir ayrılık kararı almış.

Durum böyle olunca, The Force Awakens sonrası çekimleri neredeyse sorunsuz tamamlanan tek Star Wars filmi olan The Last Jedi'ın yönetmeni Rian Johnson'ın ismi, Trevorrow'dan boşalan Star Wars: Episode IX'un yönetmen koltuğu için geçmeye başladı bile. Çekimlerine 2018'in ilk çeyreğinde başlanması planlanan filmin yönetmeninin kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.