Sinemada Covid-19: Hollywood'da yeni erteleme dalgası başladı

2.607 Gösterim
14 Ocak 2021 12:45
Sinemada Covid-19: Hollywood'da yeni erteleme dalgası başladı

Hollywood, pandeminin etkisini sürdürmesi sebebiyle yeni bir erteleme dalgasıyla karşı karşıya. Mart'ta vizyona girmesi planlanan Morbius ve The Many Saints of Newark, yılın ikinci yarısına ertelenirken, No Time to Die, F9, A Quiet Place Part II gibi yapımların da bu kervana katılması bekleniyor.


Pandeminin dünya genelinde negatif seyrini sürdürmesi hatta birçok ülkede rekor seviyelere ulaşması, sinemada yeni bir erteleme dalgasının başlamasına sebep oldu. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinde başlayan aşılamanın olumlu sonuçlarının orta ve uzun vadede görülebileceğinin belirtilmesiyle, güncel pandemi koşullarının en azından yılın ilk yarısını olumsuz etkilemeye devam edeceği düşünülüyor. Hollywood da bu durumu göz önüne alarak harekete geçmeye başladı.

 

ABD metropollerinde pandeminin ağır seyrediyor olması sebebiyle bu bölgelerde sinemaların yeniden aktif olma süreci bir kez daha uzayacak gibi duruyor. Bu sinemaların açık olmamasının Tenet gibi filmleri bile nasıl etkilediği tecrübe edilmişken stüdyolar vizyon tarihi erteleme ve farklı alternatif çözümler arıyor. Geçtiğimiz gün Sony, 19 Mart'ta gösterime girmesi planlanan, Jared Leto'lu çizgi roman uyarlaması filmi Morbius'u 8 Ekim'e ertelediğini açıklarken, 2021 takviminde yer alan filmlerini ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlayacağını açıklayan Warner Bros., The Sopranos'un öncül hikâyesi olacak olan The Many Saints of Newark filmini 12 Mart'tan 24 Eylül'e ertelediğini duyurdu. Mevcut durumdan ötürü 2021'in ilk yarısında gösterimi planlanan No Time to Die, F9, A Quiet Place Part II, The King’s Man, Black Widow, Godzilla vs Kong, Free Guy gibi filmlerin de ertelenebileceği belirtiliyor.

 

Ertelemelerin yanı sıra stüdyolar pandemi başından beri farklı çözüm ve yaklaşımları denemekten çekinmiyor. Warner Bros., HBO Max ile sinemalarda simultane gösterimi Wonder Woman 1984 ile denemeye başlarken; Universal PVOD (Premium video on demand), Disney ise filmleri PVOD olarak Disney+'ta gösterme ya da doğrudan Disney+'a transfer etme yöntemlerini tecrübe ettiler. Disney ya da Warner Bros. gibi bu tarz çözümler için kullanabileceği ölçekte bir stream platformu olmayan Paramount ise ertelemenin yanı sıra filmlerini stream platformlarına satışa çıkartma metodunu uyguluyor. Yakın dönemde Without Remorse, Coming 2 America gibi merakla beklenen filmleri Amazon Prime Video'ya satan Paramount'un, 2021 takviminde yer alan gişe filmlerinden The Tomorrow War'u da $200 milyon karşılığında Amazon Prime Video'ya satabileceği konuşuluyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.