Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği: "Sinema zorlu bir sınav veriyor"

3.059 Gösterim
20 Kasım 2020 17:50
Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği: "Sinema zorlu bir sınav veriyor"

Sinemaların Covid-19 tedbirleri kapsamında yıl sonuna kadar kapatılmasının akabinde bugün bir açıklama yayımlayan Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği, sinemaların zorlu bir sınav verdiğini ve iflasın eşiğine geldiğini belirtiyor.


Hafta başında Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı yayımlanan genelgeyle birlikte sinema salonlarının Covid-19 tedbirleri gereği yıl sonuna kadar kapatılacağı açıklanmıştı. Bu karar sonrası Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY), sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklama ile Covid-19 pandemisinin sinemaya etkilerinin üzerinden bir kez daha geçilirken tekrar faaliyete geçiş sürecinde birçok fedakarlıkta bulunduğu belirtilen sinemaların iflas noktasına geldiğinin altı çiziliyor.

 

Paylaşılan metinde, salonlarının tekrar açıldıktan sonra içeriksiz bırakıldığı özellikle vurgulanırken, benzer bir açıklama kasım ayı başında Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) genel sekreteri Fevzi Genç'ten gelmişti. Genç, Türkiye'de pandemi sürecinde seyirci sayısında yaşanan gerilemenin, Avrupa'daki benzer dinamiklere sahip ülkelere kıyasla daha büyük olmasının ana sebebi olarak yerli yapımcıların çekingen davranarak bitmiş yapımlarını vizyona sürmemeleri olarak göstermişti.

 

SİSAY'ın paylaştığı metnin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.