Quentin Tarantino'nun kariyerinin son filmine dair detaylar belli oldu

5.006 Gösterim
15 Mart 2023 18:38
Quentin Tarantino'nun kariyerinin son filmine dair detaylar belli oldu

Usta sinemacı Quentin Tarantino'nun son filmine dair detaylar açıklanmaya başladı. Tarantino, film kariyerinde 10 filme yer verdikten sonra emekliliğe ayrılacağını yıllar içinde dile getirmişti. Yönetmenin son filminin adının The Movie Critic olacağı ve 70'li yıllarda Hollywood'da etkili olan bir kadın karakteri merkezine alacağı açıklandı.


Bugüne kadar kariyerinde 9 filme yönetmenlik yapan Quentin Tarantino, son filmi Once Upon a Time In Hollywood'un tanıtımları esnasında "çektiğim bütün filmleri özetleyen devasa bir film çekmek istiyorum." açıklamasında bulunmuştu. 

 

Deadline'a göre The Movie Critic isimli film, 1970'lerin Los Angeles'ında kadın karakter üzerine konumlanacak. Tarantino'nun filmde yer vereceği karakteri, 70'lerin Hollywood'unda etkili bir kadın olarak tanımlaması, birçok kişinin aklına ünlü film eleştirmeni ve yazar Pauline Kael ismini getirdi. Tarantino'nun What She Said: The Art of Pauline Kael belgeselinde de yer alması ve zaman zaman Kael'e atıfta bulunması, bu fikri bazı kaynaklar için doğrulamış olabilir. Susan Strasberg'in Julie Rich olarak hayat verdiği The Other Side of the Wind gibi filmlere de konu olan Pauline Kael, hem karakterinde hem de yazılarında  iğneleyici tavrıyla biliniyordu.

 

Filmin yapımcısı için henüz hiçbir stüdyo ile anlaşma masasına oturmayan Tarantino, 2023 sonbaharında çekimlere başlayacak. Filme dair oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar halihazırda açıklanmadı. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.