Prometheus 2 geliyor...

26.017 Gösterim
20 Eylül 2015 00:00
Prometheus 2 geliyor...
Ridley Scott, The Martian (Marslı) filminden sonra Prometheus 2 için çalışmalara başlayacağını açıkladı. Her zamankinden daha yoğun olan yönetmen Ridley Scott'ın yeni projesinin Blade Runner mı yoksa Alien serisinin devamı mı olacağı hakkında uzun süredir söylentiler dolaşmaktaydı. Ancak Scott sonunda Alien serisine bağlantılı olarak çekmiş olduğu 2012 yapımı Prometheus'un devam filminde karar kılmış gibi görünüyor.

Prometheus aslen, 1979 yapımı bilim kurgu filmi Alien'a prolog niteliğinde tasarlanmış bir projeydi, ancak proje 20th Century Fox için, bir başlangıç filmi olmaktan çıkıp başlı başına bağımsız bir yapım olmayı başardı. Film, hayranlarını ikiye bölse de oldukça merak uyandırmış durumda. Devam filmi, Prometheus'un sonunda sağ kalmayı başarabilen iki karakteri ile başlayacak, Noomi Rapace ve Michael Fassbender şimdiden Prometheus 2'de yer alacaklarını teyit etmiş durumda.
Ridley Scott, Prometheus'un vizyona girmesinin hemen ardından, üç filme imza atmıştı; The Counselor (Danışman), Exodus: Gods and Kings (Exodus: Tanrılar ve Krallar) ve The Martian (Marslı). Bu arada televizyon içinde ufak çapta bir kaç projeyede imza atmayı başardı. Ancak hiç birinin, Prometheus 2 ve Blade Runner 2 kadar merak uyandırmadığı da bir gerçek.

Çekimlerine 2016'nın ilk yarısında başlanması düşünülen filmde, yaralı bilim kadını Elizabeth Shaw ve hasarlı android David, her şeye rağmen yaratıcıların gezegenini bulmaya kararlı bir şekilde ve neden tüm insan ırkını yok etmek istediklerini öğrenmek amacıyla, yolculuğa devam edecekler.

Filmin senaryosu, Transcendence (Evrim)'den hatırlayacağımız Jake Paglen'ın yanı sıra Green Lantern (Yeşil Fener)'in senaristi Michael Green'a emanet edilmiş. Anlaşılan ikili Prometheus'u bir şekilde Alien serisine bağlayacak. Zira Fox, Neil Blomkamp'in yönetmenliğindeki Alien 5'in proje aşamasında olduklarını açıklamıştı. Prometheus 2 için vizyon tarihi 2017 olarak belirlenirken, Alien 5 vizyon tarihi 2018 olacak.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.