Pedro Almodóvar'dan Alfonso Cuarón'a övgü: "Roma yılın en iyi filmi"

2.465 Gösterim
5 Aralık 2018 11:50
Pedro Almodóvar'dan Alfonso Cuarón'a övgü: "Roma yılın en iyi filmi"

Geçtiğimiz günlerde Madrid'de düzenlenen Roma özel gösteriminde sektör üyelerine ve arkadaşlarına filmi sunan usta yönetmen Pedro Almodóvar, Roma'nın yılın en iyi filmi olduğunu dile getirdi.


Alfonso Cuarón'un yönetmen koltuğunda oturduğu Roma, yılın en çok konuşulan ve övgü toplayan yapımlarından biri olmaya devam ediyor. 70. Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapan Pedro Almodóvar, geçtiğimiz günlerde Madrid'de düzenlenen Roma özel gösteriminde filmi sunarken Roma'ya ve yönetmeni Alfonso Cuarón'a övgüde bulundu. Roma'nın yılın en iyi filmi olduğunu dile getiren usta yönetmen sözlerine "bir ustadan izleyenleri alıp götürecek bir 2 saat" diye devam etti. Bu etkinlikle beraber, Oscar yarışının artık kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, daha önce Guillermo del Toro tarafından "Alfonso'nun süregelen kariyerinin zirveye ulaştığı nokta" övgüsünü alan Altın Aslan ödüllü Roma'nın erken destekçileri arasına katılan bir diğer isim oldu Pedro Almodóvar.

Film öncesinde Roma'yı ilk izlediğinde Alfonso Cuarón'a dediklerinden söz eden Almodóvar, yönetmene övgüsünü şu sözlerle sunduğunu açıkladı: "Filmi ilk izlediğimde Alfonso'ya şunu dedim: 'Bu yalnızca senin en iyi filmin değil aynı zamanda benim için tüm zamanların en iyi beş filminden biri. Ama sakın ola kendini bir şey sanma çünkü listenin beşinci sırasında'." Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı olduğu dönemde Netflix filmleriyle ilgili festivale damgasını vuran açıklamalar yapan Almodóvar, Roma özel gösterimi esnasında Netflix özelinde konuya değinmedi ancak kendisi için tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak değerlendirdiği Roma'nın fikirlerini az da olsa değiştirmiş olduğu aşikâr.

 

Alfonso Cuarón'un çocukluğunu beraber geçirdiği kadınlara bir saygı duruşu olarak nitelendirdiği Roma, 14 Aralık 2018 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.