Paul Verhoeven'ın Cannes'da yarışacak yeni filmi Benedetta'dan fragman yayınlandı

5.780 Gösterim
5 Mayıs 2021 15:25
Paul Verhoeven'ın Cannes'da yarışacak yeni filmi Benedetta'dan fragman yayınlandı

RoboCop, Basic Instict, Elle gibi yapımlara imza atan Paul Verhoeven'ın Cannes Film Festivali'nde yarışacak olan yeni filmi Benedetta'dan fragman yayınlandı.


Paul Verhoeven'ın geçtiğimiz Cannes seçkisine seçilen fakat festivalin geçen yıl iptal edilmesinin ardından bu yılki Cannes yarışmasında yer alacak olan Benedetta'dan fragman yayınlandı.

 

2016 yılında yönettiği ve başrolünde Isabelle Huppert'in yer aldığı Elle ile uzun süre tartışmaların odağında yer alan Paul Verhoeven, bu kez tarihten bir karakterin merkezinde olduğu bir hikâyeyle yine üzerine konuşulacak bir filmle izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

Judith C Brown'ın 1986 yılında yayımlanan Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy adlı kitabından uyarlanan Benedetta, 17. yüzyıl İtalya'sında ifa ettiği mucizelerle Tanrının seçtiği bir kul olarak görülen rahibe Benedetta'nın, bir başka rahibe Bartolomea ile olan ilişkisini ve kilise tarafından yargılanmasını konu ediniyor.

 

Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphné Patakia, Lambert Wilson, Olivier Rabourdin gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı film, prömiyerini temmuz ayında Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.