Oscar ödüllü Jordan Peele'ın yeni korku filmi Nope'tan yeni fragman!

3.466 Gösterim
9 Haziran 2022 12:27
Oscar ödüllü Jordan Peele'ın yeni korku filmi Nope'tan yeni fragman!

Get Out ve Us gibi filmlerle yakın dönem Amerikan korku sinemasına yeni bir soluk getiren Jordan Peele'ın yeni filmi Hayır (Nope)'dan fragman yayınlandı. Oscar ödüllü oyuncu Daniel Kaluuya ile Keke Palmer'ın yer aldığı film, Türkiye'de 12 Ağustos'ta gösterime girecek.


2017 yapımı Kapan (Get Out) ile hem eleştirel hem de ticari başarıyı yakalayan ve ABD'deki ırkçılık sorununu korku janrının merkezine koyarak türün politik örneklerinden birine imza atan Jordan Peele, En İyi Özgün Senaryo kategorisinde Oscar'a uzanan ilk Afrikalı Amerikalı isim olmuştu. 2019 yılında Biz (Us) ile benzer sularda gezinen Peele, yeni filmi Hayır (Nope) ile gizem ve korku türünün yanına bilim-kurgu ögelerini ekliyor.

 

Get Out filminde yönetmenle birlikte çalışan ve Judas and the Black Messiah filmindeki performansıyla Oscar'a layık görülen Daniel Kaluuya ile yakın dönemin çıkış yapan isimlerinden Keke Palmer'ın başrollerini paylaştığı film, California’nın iç kesimlerindeki tenha bir kanyonda yapılan esrarengiz ve ürpertici bir keşfi anlatıyor. Brandon Perea, Michael Wincott, Steven Yeun ve fragmanından gördüğümüz kadarıyla odağına aldığı mesele olarak benzeştiği John Carpenter imzalı kült film They Live'in başrollerinden Keith David'in yer aldığı Nope, ülkemizde 12 Ağustos'ta gösterime girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.