Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri devam ediyor

23.667 Gösterim
31 Mart 2021 14:45
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri devam ediyor

Nuri Bilge Ceylan'ın Erzurum'un Karayazı ilçesinde başlayan çekimleri devam ediyor. Usta sinemacının Akın Aksu ve Ebru Ceylan ile birlikte kaleme aldığı filmin başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar yer alıyor.


Nuri Bilge Ceylan'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 milyon TL, Eurimages Fonu'ndan ise 470 bin Euro destek aldığı yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin, Erzurum'un Karayazı ilçesinde başlayan prodüksiyon süreci devam ediyor.

Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu'nun başrollerini paylaştığı film, Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği karamsar günlerde Nuray ile tanışması sonrası yaşadıklarını odağına alıyor.

 

Birçok filminde birlikte çalıştığı yapımcı Zeynep Atakan ile geçtiğimiz dönemde işbirliğini sonlandıran Ceylan'ın yeni filminin ortak yapımcılığını, Kış Uykusu ve Ahlat Ağacı'nda da sinemacıyla birlikte çalışan Alexandre Mallet-Guy üstleniyor. Her yeni filmine Cannes'da prömiyer gerçekleştirmeyi artık ritüel hâline getirmiş sinemacının, Kuru Otlar Üstüne'nin ilk gösterimi için de 2022 Cannes Film Festivali'ni hedefleyebileceği düşünülüyor.

 

Kaynak: Hürriyet

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.