Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (4 - 10 Temmuz)

3.029 Gösterim
13 Temmuz 2022 15:45
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (4 - 10 Temmuz)

Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı.


4 - 10 Temmuz haftasında Netflix Türkiye'de film kategorisinde; başrollerinde Ozan Akbaba, Engin Hepileri ve Deniz Işın’ın yer aldığı Anka (Phoenix) ilk sırada yer aldı. Bu yılın ocak ayında vizyona giren Anka, dört haftalık vizyon süresince 131 bin 350 seyirci tarafından izlenmişti. Ülkemizde vizyona girmeyen 2016 yapımı 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) filmi sürpriz bir çıkışla ikinci sırada yer alırken platformun orijinal yerli filmi Aşkın Kıyameti (Doom of Love) haftayı üçüncü sırada kapattı.
 

Dizi kategorisinde ise dünya genelinde olduğu gibi Stranger Things S4, yedinci haftasında da en çok izlenen dizi oldu. Dördüncü sezonu geçtiğimiz hafta dünya çapında 188 milyon saati aşkın izlenen Stranger Things dizisinin 4 sezonu birden Türkiye Top 10'da yer aldı. Yeni başlayan hiçbir dizinin Türkiye’de Top 10’a giremediği haftada platformun geçtiğimiz ay yayınladığı orijinal dizisi Mezarlık (Graveyard) ikinci, toplamda 25 milyon izlenmeyi aşan Kuş Uçuşu (As the Crow Flies) ise haftayı üçüncü sırada tamamladı.
 

Dünya çapında iki haftadır 50 milyon saati aşkın izlenerek liderliğini sürdüren The Man from Toronto filmi geçtiğimiz haftaya kıyasla %60 düşüşle 24,380,000 saat izlenmeyle üçüncü sıraya geriledi. Dili İngilizce olan filmler arasında haftanın yeni filmleri, The Sea Beast 33,5 milyon saat izlenmeyle lider, Girl in the Picture ise 28,3 milyon saat izlenmeyle ikinci oldu. 
Yabancı dilde yalnızca Fransa yapımı Dangerous Liaisons filmi 10 milyon saat izlenme (11,010,000) sınırını aşarken Hindistan tarihinin en pahalı filmi olan RRR sekizinci haftasında da Top 10'daki yerini korudu. 
 

Brezilya yapımı Control Z dizisi üçüncü sezonunun ilk haftasında 18 milyon saat izlenmeyle dili İngilizce olmayan diziler arasında ikinci sırada yer aldı. Kore televizyonlarındaki yayınından bir hafta sonra Netflix'e gelen Extraordinary Attorney Woo dizisi yalnızca dört bölüm yayınlanmasına karşılık 23,950,000 saat izlenmeyle haftayı lider tamamladı. Latin Amerika bölgesinin kült işlerinden Yo soy Betty ve Café con aroma de mujer ise 20. haftayı tamamlamalarına karşılık Top 10'daki varlığını sürdürdü. 
 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.