Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (26 Eylül-2 Ekim)

7.297 Gösterim
5 Ekim 2022 11:04
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (26 Eylül-2 Ekim)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (26 Eylül-2 Ekim) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story olurken, film kategorisinde Lou liderliğini sürdürdü.


26 Eylül-2 Ekim haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer'ın gerçek suçlarını inceleyen DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi) liderliğe oturdu. Dizi, ikinci haftasında globalde toplam 496 milyon saat izlenmeye ulaşarak yapımların platformdaki ilk 28 gündeki izlenmelerine göre yapılan Netflix'in en popüler dizileri (İngilizce) listesinde dokuzuncu sıraya yerleşti. Onu 1800'lerin Avusturya'sında geçen Almanya yapımı dönem dizisi The Empress takip etti. Orijinal adı Die Kaiserin olan dizinin 6 bölümlük ilk sezonu 47,2 milyon saat izlenerek 79 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Globalde 26,4 milyon saat izlenen Fate: The Winx Saga'nın (Winx Efsanesi: Kader) ikinci sezonu bir basamak gerileyerek haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Anna Foerster'ın yönettiği 2022 yılı yapımı Lou zirvedeki yerini korudu. İkinci haftasında dünya genelinde 46,1 milyon saat izlenen film, yayın yapılan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu bir önceki haftaya göre bir basamak yükselerek ikinci sıraya yerleşen, Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın'ın başrollerini paylaştığı 2020 yılı yapımı İnsanlar İkiye Ayrılır (Two Types of People) takip etti. Joyce Carol Oates'ın aynı isimli çok satan romanından uyarlanan ve Marilyn Monroe'nun hayatını konu edinen Blonde ise haftayı üçüncü sırada kapattı. Ana de Armas'ın Marilyn Monroe'ya hayat verdiği film ilk haftasında 37,3 milyon saat izlenerek tüm ülkelerin Top 10 listesine girmeyi başaran bir başka yapım oldu. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi bu hafta 299,8 milyon saat izlenen DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi) olurken, onu 44,6 milyon saat izlenen Dynasty'nin (Hanedan) beşinci sezonu ve Fate: The Winx Saga'nın (Winx Efsanesi: Kader) ikinci sezonu takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, The Empress ilk haftasında liderliğe otururken 21,2 milyon saat izlenen mini dizi Thai Cave Rescue ikinci, 20,8 milyon saat izlenen Meksika yapımı El Rey, Vicente Fernández üçüncü oldu.

Dünya genelinde en çok izlenen film Lou olurken, onu Blonde takip etti. Bir önceki haftanın kategori lideri Do Revenge (İntikam Kankam) 15,9 milyon saat izlenmeyle üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; Fransa yapımı ATHENA 13,6 milyon saat izlenerek ilk sırada yer alırken, Almanya yapımı The Perfumier 4,5 milyon saatle ikinci, Japonya yapımı Fullmetal Alchemist The Final Alchemy 4,4 milyon saatle üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.