Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (21-27 Kasım)

3.013 Gösterim
30 Kasım 2022 15:59
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (21-27 Kasım)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (21-27 Kasım) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde 1899 liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Hayaller Diyarı (Slumberland) oldu. Globalde ise Wednesday, Netflix'in bir hafta içerisinde en çok izlenen İngilizce dizisi oldu.


21-27 Kasım haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde 1899, yayındaki ikinci haftasında liderliğini sürdürdü. Globalde 87,8 milyon saat izlenen dizi, 90 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Onu, Tim Burton'ın yapımcı ve yönetmen olarak görev aldığı Wednesday takip etti. Jenna Ortega'nın Wednesday Addams'ı canlandırdığı dizi, 23 Kasım'daki prömiyerinin ardından 341,2 milyon saat izlenerek, tüm zamanlarda Netflix'te bir hafta içerisinde en çok izlenen İngilizce dizi oldu. 50 milyondan fazla hanede izlenen dizinin kırdığı rekorun bir önceki sahibi 30 Mayıs-5 Haziran haftasında 335 milyon saat izlenen Stranger Things'in 4. sezonuydu. Diline bakılmaksızın bir haftalık izlenme rekorunu ise üçüncü haftasında 571,7 milyon saat izlenen Squid Game elinde bulunduruyor. Netflix Türkiye listesinde Wednesday'i Elite'nin 6. sezonu takip etti. İspanya yapımı dizi, globalde 48,2 milyon saat izlenerek, 72 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Erşan Kuneri'nin ilk on dışında kaldıktan dört hafta sonra dokuzuncu olarak geri döndüğü "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Jason Momoa'lı Hayaller Diyarı (Slumberland) bir basamak yükselerek ilk sıraya yerleşti. Film, dünya genelinde 45,4 milyon saat izlenerek yayın yapan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu, yönetmenliğini Özgür Bakar'ın yaptığı Malazgirt 1071: Bizans'ın Kıyameti (Manzikert 1071: Doomsday for the Byzantines) takip etti. Kadrosunda Cengiz Coşkun, Haluk Piyes, Caner Kurtaran ve Vildan Atasever gibi isimleri bulunduran film, globalde dili İngilizce olmayan filmler listesinde kendisine yer bulamadı. 2022 yılı yapımı biyografik drama filmi Yüzücüler (The Swimmers) ise üçüncü oldu. Globalde 22,4 milyon saat izlenen film, 85 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Yerli yapımlardan Kal'ın (Don't Leave) yedinci, Cici'nin ise dokuzuncu olarak yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce diziler sırasıyla Wednesday ve 1899 olurken, bir önceki haftanın lideri olan The Crown'un 5. sezonu 42,3 milyon saat izlenmeyle üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Elite'nin 6. sezonu zirveye yerleşirken, Kolombiya yapımı Hasta que la plata nos separe (Til Money Do Us Part) 32,2 milyon saatle ikinci, Kore dizisi Under the Queen's Umbrella 18 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film olan Hayaller Diyarı'nı (Slumberland) bir önceki haftanın lideri Noel Çarpması (Falling for Christmas) 36,2 milyon saat izlenmeyle takip ederken, Yüzücüler (The Swimmers) haftayı üçüncü sırada kapattı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde Polonya yapımı Ders Planı (Plan lekcji/Lesson Plan) 17,3 milyon saat izlenmeyle ilk sırada yer alırken, iki Fransa yapımı filmden Komanın Ardından (Le patient/The Lost Patient) 8,6 milyon saatle ikinci, Balle Perdue 2 (Lost Bullet 2) 4,8 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.