Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (20-26 Haziran)

2.337 Gösterim
29 Haziran 2022 12:12
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (20-26 Haziran)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (20-26 Haziran) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Mezarlık olurken, film kategorisinde Aşkın Kıyameti zirvede yer aldı.


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 20-26 Haziran haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde; Birce Akalay'ın kadın cinayetlerine odaklanan bir ekibi yöneten Komiser Önem'e hayat verdiği dört bölümlük polisiye dizi Mezarlık (Graveyard) zirveye yerleşti. Akalay'ın başrolde yer aldığı bir başka yapım olan Kuş Uçuşu (As the Crow Flies) ise listedeki dördüncü haftasında bir basamak gerileyerek ikinci sıraya düştü. Onu, yayında olduğu ilk beş günde 124 milyon saatten fazla izlenerek globalin lideri olan The Umbrella Academy'nin 3. sezonu takip etti. İlk 28 gününde 930 milyon saatlik izlenmeye ulaşarak Squid Game'in ardından platformun tüm zamanlardaki en popüler ikinci dizisi olan Stranger Things'in 4. sezonu, Netflix Türkiye Top 10 listesindeki beşinci haftasında dördüncü basamakta kaldı. La Casa de Papel: Kore'nin (Money Heist: Korea - Joint Economic Area) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, başrollerinde Boran Kuzum, Pınar Deniz ve Yiğit Kirazcı'nın yer aldığı Aşkın Kıyameti (Doom of Love) listedeki ilk haftasında liderliğe oturdu. Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı, Hilal Saral'ın yönettiği film, globalde yaklaşık 6 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan filmler listesinde beşinci sırada yer aldı ve 16 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Spiderhead listedeki ikinci haftasında bir basamak yükselerek ikinci olurken onu globalin lideri olan Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco ve Ellen Barkin'li kadrosuyla The Man From Toronto (Torontolu Adam) takip etti. Hanna-Barbera'nın ünlü animasyon serisi Scooby-Doo'nun sinema filmi olan Scoob!, annesinin son arzusunu yerine getirmek için yazını Roma'da geçiren Lina'yı merkezine alan Love&Gelato (Aşk ve Dondurma) ve Superman'in hikâyesinin korku elementleriyle buluştuğu Brightburn'ün (Brightburn: Şeytanın Oğlu) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.