Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (17-23 Ekim)

2.701 Gösterim
26 Ekim 2022 12:18
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (17-23 Ekim)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (17-23 Ekim) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Gözcü (The Watcher) olurken, film kategorisinde İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil) zirvede yer aldı.


17-23 Ekim haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Reeves Wiedeman tarafından 2018 yılında New York Magazine'de kaleme alınan "The Haunting of a Dream House" başlıklı makalede yayımlanan gerçek bir hikâyeye dayanan Gözcü (The Watcher) zirveye yerleşti. Listedeki ikinci haftasında iki basamak birden yükselen dizi, dünya genelinde 148,2 milyon saat izlenerek 91 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Önceki iki haftanın lideri Andropoz (Man on Pause) bu hafta ikinci sıraya düşerken onu önceki iki haftada olduğu gibi DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi (DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story) bir basamak geriden takip etti. Globalde 69,1 milyon saat izlenen dizi, 90 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Zeytin Ağacı'nın 13, Erşan Kuneri'nin ise 17 haftadır yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Soman Chainani'nin 2013 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil) ilk haftasında liderliğe oturdu. Sophie ve Agatha adlı iki yakın arkadaşın peri masallarında yer alacak kahraman ve kötü karakterlerin gittiği sihirli okulda karşı karşıya gelmesini konu alan film, dünya genelinde 78,8 milyon saat izlenerek 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girdi. Onu, kadrosunda Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto gibi isimleri bulunduran 2021 yılı yapımı psikolojik gerilim filmi Küçük İpuçları (The Little Things) takip etti. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey), Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit: The Desolation of Smaug) ve Hobbit: Beş Ordunun Savaşı'nın (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde bir önceki haftadaki gibi Gözcü (The Watcher) ve DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi (DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story) en çok izlenen ilk iki İngilizce dizi olurken, 32,23 milyon saat izlenen mini dizi From Scratch onları takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, orijinal adı Hasta que la plata nos separe olan Kolombiya dizisi Til Money Do Us Part 21,8 milyon saatle zirvede yer alırken, onu 18,5 milyon saat izlenen İspanyol dizisi Sagrada familia (Holy Family) ve 15,5 milyon saat izlenen Kore yapımı Little Women takip etti.
 

İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil) dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film olurken, 25,3 milyon saat izlenen Bridge Hollow Laneti (The Curse of Bridge Hollow) bir önceki hafta olduğu gibi ikinci sırada yer aldı. Bir önceki haftanın lideri Dünyanın En Şanslı Kızı (Luckiest Girl Alive) ise 19,3 milyon saat izlenmeyle haftayı üçüncü sırada kapattı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde orijinal adı Esposa de Aluguel olan Brezilya yapımı Kiralık Bir Eş (Someone Borrowed) 14,1 milyon saatle liderliğini sürdürürken, Kore filmi 20th Century Girl (20segi Sonyeo) ve Hint filmi Dobaaraa (Geri Sar) sırasıyla 8 ve 3,7 milyon saat izlenmeyle onu takip etti. 
 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.