Mayıs ayında vizyona girecek yerli filmler

7.728 Gösterim
27 Nisan 2017 16:30
Mayıs ayında vizyona girecek yerli filmler

Mayıs takvimi, yakın dönemin en yoğun yerli film programına ev sahipliği yapacak gibi duruyor. Şu an için Mayıs ayı içerisinde gösterime girmesi planlanan on dokuz yerli film bulunuyor.


05 Mayıs 2017

Haydar Işık'ın yönettiği Umudun Kıyısında, fotoğrafla uğraşan Ufuk'un geçirdiği hastalık sonrası hayata bakış açısının değişmesini konu ediniyor.

Tolgahan Sayışman ve Bade İşçil'in başrollerinde yer aldığı Eski Sevgili, Barış ile onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride'nin hikâyesini anlatıyor.

Sefa Özçelik'in yönetmenliğini üstlendiği Çam Yarması, sorumsuz üç kardeşin hikâyesini anlatıyor.

Tolga Baş'ın yönettiği Baş Belası, Çanakkale'den İstanbul'a gitmekte olan Asya'nın seyahatinin, beraber yolculuk ettiği adam sebebiyle çığrından çıkmasını konu ediniyor.

12 Mayıs 2017

Ceylan Özgün Özçelik'in Berlinale'de prömiyerini gerçekleştiren ilk uzun metraj filmi Kaygı, bir haber kanalında kurgucu olarak çalışan Hasret'in kâbusları üzerinden toplumsal hafızanın bireye etkisini irdeliyor.

Burak Serbest'in yazıp yönettiği Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı, intihar etmeyi düşünen Kayra'nın, son bir kez babaannesini görmek için çıktığı yolculukta yaşadıklarını anlatıyor.

Prömiyerini Adana Film Festivali'nde yapan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar, ölmek üzere olan babaları üzerinden kendi geçmişleriyle hesaplaşmak zorunda kalan kardeşleri konu ediniyor

Kamil Burak'ın yönettiği Geri Döndü, ölümden dönerek intikam arayan bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Günay Köker'in yönettiği Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu, animasyonla canlı çekimin bir araya geldiği bir çocuk filmi.

Büşra Yılmaz'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan 4N1K, lise öğrencisi Yaprak'ın hikâyesini anlatıyor.

19 Mayıs 2017

Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem gibi isimlerin de bulunduğu Amerika-Türkiye ortak yapımı Osmanlı Subayı, 1. Dünya Savaşı sırasında, Van'da tanıştığı bir Osmanlı subayına aşık olan hemşire Lillie'nin hikâyesini anlatıyor.

Yetkin Dikinciler ve Azra Akın'ın başrolünde yer aldığı Her Şey Mümkün, birbirine çok benzeyen iki adam üzerinden kesişen hayatların hikâyelerini konu ediniyor.

Ergin Yılmazer'in yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi Bahtiyar Bahtıkara'nın başrollerinde Kadir Çöpdemir ve Yeşim Salkım yer alıyor.

New York'ta çekilen romantik komedi New York Masalı, radikal kararlar alan Deniz ile intihara meyilli Kerem'in hikâyesini anlatıyor.

Yusuf Güven'in yönetmenliğini üstlendiği Hızlı ve Tüplü, modifiye araç özlemini gidermeye çalışan iki gencin hikâyesini anlatıyor.

26 Mayıs 2017

Samet Çakırtaş'ın yönetmenliğini üstlendiği Sinsiran: Yasak Aşk, kim tarafından yapıldığı belirsiz bir büyünün yarattığı yıkım konu ediliyor.

Atakan Şatıroğlu ve Berkay Berkman'ın yönetip başrollerinde yer aldığı Katre, emlakçı Savaş'ın hikâyesini anlatıyor.

Gözde Kural'ın ilk uzun metraj deneyimi olan Toz, İstanbul'dan Afganistan'a uzanan bir arayışı konu ediniyor.

Moharram Zeinalzadeh ile Mustafa Delazy'nin yönettiği Yarının Adı Başka, bir çobanın hikâyesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.