Korku filmlerinin usta yaratıcılarından Wes Craven hayatını kaybetti.

2.787 Gösterim
31 Ağustos 2015 00:00
Korku filmlerinin usta yaratıcılarından Wes Craven hayatını kaybetti.
'Elm Sokağında Kabus' ve 'Çığlık' gibi, kült haline gelen korku ve gerilim filmlerine imza atmış olan Wes Craven uzun süredir savaştığı beyin kanserine yenik düştü ve 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Özellikle gençlik korku filmlerinde yarattığı korkunç karakter ve atmosferlerle, yadsınamayacak genişlikte bir hayran kitlesine sahip Craven, yazıp yönettiği 1972 yapımı 'The Last House on the Left' ile kariyerine başladı. 1977 yapımı 'The Hill Have Eyes' ile kariyerine devam eden yönetmen, yakın tarihe kadar gençlerin korkulu rüyası olan 'Freddy Krueger' karakterine hayat veren 1984 yapımı 'Nightmare on Elm Street - Elm Sokağında Kabus'u yaratmasıyla, gençlik korku türünün vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi.
1996 yılında Craven, 'Scream - Çığlık" filmiyle hem gişede hem de kariyerinde yeni bir seviyeye atladı ve adının uzun yıllarca hatırlanmasını garantiye aldı. Film, sadece Amerika'da 100 milyon doların üstünde hasılat topladı. 'Çığlık 2' ve 'Çığlık 3' filmleri arasındaki boşlukta, Craven, dram müzikal tarzında 1999 yapımı 'Music of the Heart - 50 Cesur Kemancı' adlı filmi çekti. Başrol Meryl Streep'a Oscar adaylığı getiren film, yönetmenin kendi türünün dışında yönettiği ilk film oldu. Ayrıca yıllar önce kendi yaratmış olduğu 'The Hills Have Eyes' ve 'The House on the Left' filmlerinin yeniden çevrimlerinde yapımcı olarak görev aldı.
2005 yılında 'Red Eye - Gece Uçuşu' ile gerilim tarzına yönelen Craven, bir kaç yönetmen ve senaristin kendi kısa filmlerinin birleşiminden oluşan, 2006 yapımı 'Paris, Je T'aime - Paris Seni Seviyorum' filmindeki "Pere-Lachaise" adlı filmi yazıp yönetti. 2010 yılında yine yazıp yönettiği, 'My Soul to Take - Satılık Ruh 3D' ve 'Scream 4 - Çığlık 4', yönetmenin son vizyon filmi oldu.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.