Kenneth Branagh, Agatha Christie Sinematik Evreni için yeşil ışık yaktı

3.786 Gösterim
28 Aralık 2017 10:30
Kenneth Branagh, Agatha Christie Sinematik Evreni için yeşil ışık yaktı

Murder on the Orient Express'in yönetmeni ve başrolü Kenneth Branagh, Agatha Christie Sinematik Evreni fikri üzerine düşündüğünü açıkladı.


Agatha Christie'nin en sevilen eserlerinden biri olan Doğu Ekspresinde Cinayet, Kenneth Branagh'ın yönetmenliğinde yeniden beyazperdeye uyarlanmış ve geçtiğimiz aylarda vizyona giren film dünya çapında $311 milyonluk bir hasılat elde ederek hatrı sayılır bir gişe başarısına imza atmıştı. Doğu Ekspresinde Cinayet'in başarısının ardından devam filmi, filmde sinyali verildiği üzere Agatha Christie'nin 1937 yılında yayımlanan Nil'de Ölüm (Death on the Nile) kitabından uyarlanacağı açıklandı. Branagh'ın yeniden uyarlamarıyla Hercule Poirot karakterinin popülerliği günden güne artacağa benzerken başarılı aktör, Associated Press'e verdiği demeçte Agatha Christie Sinematik Evreni fikri üzerine düşündüğünü anlattı.

Her türlü ihtimalin mevcut olduğunu belirten Kenneth Branagh, Agatha Christie'nin eserlerinde insanları sıkça bir araya getirdiğinden ve tıpkı Dickens'ın yaptığı gibi onun da kendi evrenini yarattığından bahsetti. Christie'nin ardında bıraktığı 66 kitap, birçok kısa hikâye ve oyuna dikkat çeken Branagh, ünlü yazarın yarattığı dünyanın kendine has karakterleri barından bir dünya olduğunu söylemekle beraber bu fikri henüz Fox'la paylaşmamış olmasına rağmen onların da benzer şeyler düşünüyor olabileceğini açıkladı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.