Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali iptal edildi

1.619 Gösterim
28 Nisan 2020 13:35
Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali iptal edildi

Orta ve Doğu Avrupa'nın en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali bu yılki etkinliğini iptal etti. 


03-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 55. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, "dünya genelindeki çetrefilli vaziyet ve Çek hükümetinin aldığı salgın tedbirleri" göz önüne alınarak iptal edildi. Festivalin 55. edisyonu bu sene yerine gelecek yıl 02-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

 

"Bir filmi diğer insanlarla birlikte sinema salonunda izlemenin güçlü ve yeri doldurulamaz bir deneyim olduğuna fazlasıyla inanıyoruz." diye konuşan festival başkanı Jiří Bartoška, Karlovy Vary'nin Çek Cumhuriyeti'nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olması sebebiyle bu yılki organizasyonu iptal etseler de sinemaseverlere alternatif bir tecrübe sunacaklarını belirtiyor. Bu kapsamda, iptal öncesi festivalin düzenlenmesi planlanan tarihlerde, “Vary at Your Cinema” isimli bir bölümle ülke genelinde 50 sinemada festivalden bir seçki seyirciyle buluşacak. Çek Cumhuriyeti'nde alınan kararlar gereği, 08 Haziran'dan itibaren karantina tedbirleri yumuşatılacak ve salonlarda elli izleyiciyi geçmemek üzere film gösterimleri düzenlenebilecek. Festivalin sektör profesyonelleriyle sinemacıları bir araya getirdiği "KVIFF Eastern Promises" bölümü ise 06-08 Temmuz tarihleri arasında salgın sonrası birçok festivalde olduğu gibi online düzenlenecek.

 

Karlovy Vary, Youtube'da düzenleneceği açıklanan online film festivali We Are One: A Global Film Festival'ı destekleyen festivaller arasında yer alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.