Jason Statham'ın filmografisinden aksiyonu had safhada hissettiren 6 film!

4.676 Gösterim
25 Kasım 2021 19:30
Jason Statham'ın filmografisinden aksiyonu had safhada hissettiren 6 film!

Jason Statham ile Guy Ritchie'yi yeniden bir araya getiren ve yılın öne çıkan aksiyon yapımlarından biri olan İntikam Vakti (Wrath of Man), bu hafta sonu gösterime giriyor. Bu vesileyle ünlü oyuncu Jason Statham'ın kariyerinden aksiyonu had safhada hissettiren 6 filmi seçtik.


Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) ve Kapışma (Snatch) gibi kült filmlerle tanıştığımız yönetmen Guy Ritchie ve aksiyon yıldızı Jason Statham'ın, 2005 yapımı Tabanca (Revolver) filminden bu yana birlikte çalıştıkları ilk yapım olan İntikam Vakti (Wrath of Man), 26 Kasım'dan itibaren salonlardaki yerini alıyor. Çocuğunun katilini bulabilmek için büyük meblağlarda nakit para taşımacılığı yapan bir firmada güvenlik olarak işe başlayan gizemli bir adamın kişisel intikam mücadelesini anlatan ve bu yılın öne çıkan aksiyon yapımlarından biri olan Wrath of Man'in vizyonu vesilesiyle Jason Statham'ın kariyerinden 6 başarılı aksiyon filmini derledik.

Jason Statham'ın, Guy Ritchie ile birlikte çalıştığı Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) ve Kapışma (Snatch) gibi filmlerle adını dünyaya duyurduktan sonra yer aldığı ilk solo aksiyon filmi olan Taşıyıcı (The Transporter), bir başka aksiyon yıldızı Jackie Chan filmlerini hatırlatan aksiyon koreografileriyle akıllarda yer etmiş, seyirci tarafından beğeniyle karşılanan film sonradan üç filmlik bir seriye dönüşmüştü. Film, birtakım kargoları ismi verilmeyen VIP üyelere götürme yani bir nevi taşıyıcılık görevi yapan Frank Martin'in, yeni görevine bir insan taşımasıyla gelişen olayları anlatıyor.

 

Jason Statham'ın filmografisi aksiyonun sınırlarını zorlayan birçok farklı yapımla dolu. Fakat bu konuda zirve nokta 2006 yapımı Tetikçi (Crank) desek yanılmayız. Film, düşmanları tarafından kalp atış hızının düşmesiyle insanı ölüme götüren bir zehrin enjekte edildiği profesyonel katil Chev Chelios'un, yaşayabilmek için sürekli nabzını yukarıda tutacak aksiyonlarda bulunurken bir yandan kendisine bunu yapanlardan intikam almaya çalışmasını anlatıyor.

 

2000'li yıllarda aksiyon denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Jason Statham'ın, 80'li yıllardan bu yana Hollywood'un önemli aksiyon figürlerinin Sylvester Stallone önderliğinde bir araya geldiği Cehennem Melekleri (The Expendables)'nin All-Star kadrosunda yer almaması sürpriz olurdu. Stallone'den Statham'a, Jet Li'den Dolph Lundgren'a, Arnold Schwarzenegger'den Mickey Rourke'a birçok ismi barındıran film, kadronun daha da genişlediği devam filmleriyle taçlandırılmıştı.

2010'lu yıllarda da aksiyon sinemasının önemli yüzlerinden biri olmaya devam eden Jason Statham'ın kariyerinde görece radar altı kalan yapımlar da oldu. Bunlardan biri de 2012 yapımı Koruyucu (Safe) filmi. Boaz Yakin'in yazıp yönettiği film, kendisinin hayatının mahveden mafyanın kovaladığı, zihninde çok değerli bir kodu taşıyan Mei'i ne pahasına olursa olsun korumaya çalışan Luke'un hikâyesini anlatıyor.

 

Her daim karizmatik aksiyon rolleriyle tanıdığımız Jason Statham'a, aksiyon sahnelerindeki hünerlerinin yanı sıra komedi anlamında da vaatkâr bir performans sergilemesine olanak tanıyan Ajan (Spy), bu anlamda Jason Statham'ın kariyerinde farklı bir noktada duruyor. Oyuncu kadrosunda Melissa McCarthy, Rose Byrne, Jude Law gibi isimlerin yer aldığı filmde, her ne kadar yan karakter olsa da Jason Statham içinde bulunduğu her sahnede öne çıkmayı başarıyor.

Jason Statham'ın son yıllarda yer aldığı bir diğer önemli seri de Hızlı ve Öfkeli. Seriye kötü karakter olarak girse de ilerleyen filmlerle birlikte anti-kahramana dönüşen Shaw'a hayat veren Statham, serinin gediklilerinden Dwayne Johnson ile birlikte yer aldığı spin-off filmi Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)'da, Johnson ile iyi bir uyum yakalamıştı. Film, dünya genelinde $760 milyon hasılata ulaşmayı da başarmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.