Hızlı ve Öfkeli 9, Çin'de ilk hafta sonunda $160 milyonu geride bırakmaya doğru ilerliyor

3.542 Gösterim
21 Mayıs 2021 15:24
Hızlı ve Öfkeli 9, Çin'de ilk hafta sonunda $160 milyonu geride bırakmaya doğru ilerliyor

Hızlı ve Öfkeli 9'un, bugün itibarıyla gösterime girdiği Çin'de ilk gün yaklaşık $52 milyon, hafta sonu boyunca ise $162 milyon hasılata ulaşması öngörülüyor.


Hızlı ve Öfkeli 9, serinin en çok hasılat topladığı ülke konumundaki Çin'de gösterime girdi. Çin'in önde gelen bilet satış sitesi Maoyan'a göre, ön satıştan $32,6 milyon hasılat toplayan filmin gösterimdeki ilk gününde $52,2 milyon, ilk hafta sonunda ise $162 milyon elde etmesi öngörülüyor. Bu projeksiyon, filmin bu hafta gösterime girdiği Çin, Güney Kore, Rusya, Hong Kong gibi ülkelerde toplam $180 milyon civarı hasılat toplayabileceğine dair tahminlerle uyum gösteriyor.

Herhangi bir Hızlı ve Öfkeli filminin Asya'da elde ettiği gişe sonuçları, filmin totalde nerelere çıkabileceğine dair önemli bir gösterge oluyor. Hızlı ve Öfkeli 9'un bu hafta gösterime girdiği Çin, Güney Kore ve Rusya'da elde edilen hasılatları kıstas aldığımızda, serinin son iki filminin bu üç ülkede ilk hafta sonunda elde ettiği hasılatın, dünya genelinde elde ettiği toplam hasılata oranı, yedinci filmde %14,2'si, sekizinci filmde ise %17,1'i ediyor. 

 

Serinin bundan önceki son filmi Hızlı ve Öfkeli 8, sadece Çin'de toplam $392,8 milyon hasılat elde ederken, Maoyan'ın Hızlı ve Öfkeli 9'un ülkede elde edeceği toplam hasılata dair verdiği tahmin $337 milyon civarında geziyor. Bu projeksiyonun gerçekleşmesi durumunda serinin önceki filmine göre gerçekleşen kayıp %15 civarında gerçekleşecek. Pandemi şartlarında, görece normalleşme emareleri gösteren Çin'de bile salonların açılma oranın şu anda bile %65-70 seviyesinde olduğu düşünüldüğünde, böyle bir sonuç başarı olarak addedilebilir. Fakat pandemi koşullarında öngörüde bulunmanın zor olduğu ABD'de filmin gişe macerasının nasıl gelişeceğini ancak önümüzdeki ay görebileceğiz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.