Hans Zimmer, Netflix'in sinema salonlarında gösterilecek filmlerinin başında yer alacak yeni intronun müziğine imza attı

3.680 Gösterim
12 Ağustos 2020 18:10
Hans Zimmer, Netflix'in sinema salonlarında gösterilecek filmlerinin başında yer alacak yeni intronun müziğine imza attı

Ünlü müzisyen ve besteci Hans Zimmer, Netflix'in sinemada gösterilecek filmlerinin başında gösterilecek uzun introsunun müziğine imza attı.


Tarihte birçok çarpıcı intro çalışmaları olsa da akılda kalıcılık konusunda çok azı Netflix'in üç saniyelik ve iki nota içeren introsuyla yarışabilir. Netflix markasıyla eşlenen bu "Ta-dam" sesi, ne yazık ki sinema salonlarında ekstra kısalığı sebebiyle işlevini bir miktar kaybediyor. Özellikle Oscar adaylığı kovaladığı Roma, Marriage Story, The Irishman gibi filmleri sınırlı da olsa sinema salonlarında göstermek durumunda olan, kendisi de New York'un önemli sinemalarından Paris Theatre gibi bazı salonları himayesine alan Netflix, salonlarda gösterime girecek filmlerinin başında gösterilecek yeni ve daha uzun intronun müziği için ise Hans Zimmer'e başvurdu.

 

The Lion King'den Inception'a, The Last Samurai'dan Kara Şövalye Üçlemesi'ne, sayısız önemli yapımının müziğine imza atan Zimmer, ortaya koyduğu 15 saniyelik intro çalışmasında hem Netflix'in "Ta-dam" sesinin mirasını koruyor hem de kendi imzasını koymayı başarıyor. Zimmer'in Netflix için bestelediği intro çalışmasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.