Gain’den distopik bilim-kurgu sevenlere: Years and Years

3.535 Gösterim
29 Nisan 2021 18:35
Gain’den distopik bilim-kurgu sevenlere: Years and Years

Son zamanların en iyi mini dizilerinden biri olarak gösterilen, dünyayı kasıp kavuran İngiliz distopyası Years and Years, Gain üzerinde izleyiciyle buluşuyor.


Yayın hayatına BBC One üzerinde 2019 yılında başlayan ve her bölümü 1 saat süren ABD - İngiltere ortak yapımı mini dizi Years and Years, İngiltere’nin yavaş yavaş diktatörlükle yönetilen bir ülkeye dönüşmesiyle Manchester’da yaşayan tipik bir ailenin yaşamının bir gecede ansızın tek bir noktaya yönelmesini konu alıyor.

 

BBC One’dan sonra 2019 Haziran ayında HBO’da da yayınlanmaya başlayan dizi, Doctor Who, It's a Sin ve Queer As Folk gibi dizilerin yaratıcısı olan yazar ve prodüktör Russel T. Davies’in imzasını taşıyor. Bu dizinin son dönemlerin en iyi mini dizileri arasında yer almasının en büyük sebeplerinden biri, 2019’dan 2034’e kadar olan 5 kardeşli bir ailenin tüm yaşantısını izleyiciye aktaran dizinin, yaşadığımız gerçekliğe son derece benziyor olması.

 

Korkudan sevgiye kadar her türlü duyguya hitap eden Years and Years’ın adı da dizinin işlediği konudan, yani 2019 ile başlayan ve yavaş yavaş İngiltere’nin ve diğer tüm dünyanın çok daha berbat bir yer haline gelişini izlediğimiz 2034 yılına kadar süren bu 5 kardeşli ailenin gözünden gördüğümüz gerçekliğin hikayesinden geliyor.

 

Kadrosunda Emma Thompson, Russel Tovet, Ruth Madeley ve Rory Kinnear gibi isimler olan dizi şu anda Türkiye’de sadece Gain üzerinde yayınlanmakta.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.