G.R.R. Martin: "House of the Dragon'un hikâyenin hakkını verebilmesi için 40 bölüm olması gerekiyor"

1.557 Gösterim
12 Ekim 2022 16:56
G.R.R. Martin: "House of the Dragon'un hikâyenin hakkını verebilmesi için 40 bölüm olması gerekiyor"

Game of Thrones serisinin yazarı G.R.R. Martin, House of the Dragon'un 8. bölümü sonrası blogunda yazdığı yazıyla dizinin geleceğine dair ipuçları verdi. Kral Viserys'e hayat veren Paddy Considine'ın performansının Emmy ödülüne layık olduğundan bahseden yazar, dizinin Ejderhaların Dansı olarak adlandırılan Targaryen iç savaşının hakkını verebilmesi için en az 40 bölüm sürmesi gerektiğini söyledi.


G.R.R. Martin, House of the Dragon'un 8. bölümü sonrası belli aralıklarla yazılar yazdığı kendi bloguna bir yazı daha girdi. Blogundaki yazısında House of the Dragon dizisinden de bahseden yazar, gerek şu ana kadar izlediğimiz kısımlar gerekse dizinin geleceğiyle ilgili fikirlerini belirtti.

 

Yazısında dizinin yaratıcıları, yapım ekibi ve oyuncularına teşekkürlerini ileten Martin, senaristlerin kaleme aldıklarının da desteğiyle Paddy Considine'ın kendisinin Ateş ve Kan romanında yazdığından çok daha güçlü, trajik ve ete kemiğe bürünmüş bir Kral Viserys performansı ortaya koyduğunun altını çiziyor. Sadece 8. bölümdeki performansıyla bile Considine'ın Emmy ödülünü hak ettiğini, ödülü alamamasının adil olmayacağını söyleyen G.R.R. Martin, yazının ilerleyen bölümlerinde dizinin bazı bölümleri arasında senaryoda yaşanan "zaman atlamasına" da değiniyor.

 

Eskiden dizilerin bir sezonda çok daha fazla bölüme sahip olduğunu belirten Martin, 10 bölümlük bir sezonda, seyirciyi de sıkmamak adına bu tarz zaman atlamaları yapmalarının mecburiyet olduğunu söylerken, senarist ekibinin bunun altından başarıyla kalktığını belirtiyor. İmkan olsaydı, Prenses Rhaenyra ile Ser Harwin arasındaki ilişkiyle Daemon ile eşi Laena'nın Pentos'ta geçirdikleri zamanın dizide daha fazla işlenebilmesini tercih edeceğini söyleyen yazar, yine bir sezonda 10 bölüme her şeyi sıkıştırmak zorunda olduklarından bazı şeylerden feragat ettiklerini de ayrıca ekliyor. Martin son olarak, gerek Westeros gerekse Targaryen tarihinde dönüm noktası olan, Targaryen hanedanlığının tüm Westeros'a yayılan iç savaşının -kullanılan ismiyle Ejderhaların Dansı- dizide hakkının verilebilmesi için 40 tam bölüme ihtiyaç duyulduğundan bahsederken, böylelikle House of the Dragon'un en az dört sezon süreceğinin de ipucunu vermiş oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.