Filmekimi 2016'da gösterilecek filmler!

12.845 Gösterim
12 Temmuz 2016 16:49
Filmekimi 2016'da gösterilecek filmler!

Bu yıl 15.'si düzenlenecek olan Filmekimi programı dâhilinde gösterilecek filmler birer birer açıklanmaya başladı. Filmekimi 2016'da yer alacağı belli olan birbirinden önemli filmleri sizler için derledik.


* Filmekimi 2016'da yer alacak filmler açıklandıkça liste güncellenecektir.

Arrival

 

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Amy Adams, Jeremy Renner ve Forest Whitaker gibi isimleri gördüğümüz Arrival, uzaylılar ile ilk teması konu ediniyor. Film, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirecek.

The Salesman

 

Bir Ayrılık, Geçmiş gibi filmlerin arkasındaki isim olan Asghar Farhadi'nin yeni filmi The Salesman, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan bir diğer yapım. Arthur Miller'ın oyunundan uyarlanan film, Cannes'da En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine uzanmıştı.

I, Daniel Blake

 

Usta sinemacı Ken Loach'a geçtiğimiz Cannes Film Festivali'nde kariyerinin ikinci Altın Palmiye ödülünü getiren I, Daniel Blake, emekli bir marangozun sistemle mücadelesini anlatıyor. Film Türkiye prömiyerini Filmekimi'nde gerçekleştirecek.

Florence (Florence Foster Jenkins)

 

Stephen Frears'ın yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Meryl Streep ve Hugh Grant'in yer aldığı Florence (Florence Foster Jenkins), 1868 – 1944 yılları arasında yaşamış Florence Foster Jenkins'in gerçek hikayesi anlatıyor. Meryl Streep'in bu rolle bir Oscar adaylığı daha kazanacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Swiss Army Man

 

Prömiyerini gerçekleştirdiği Sundance Film Festivali'nin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Swiss Army Man, sıra dışı hikâyesiyle dikkat çekiyor. Issız bir adada mahsur kalan ve intiharı düşünen Hank'in (Paul Dano) adada karşılaştığı cesedi (Daniel Radcliffe) kullanarak buradan kurtulmaya çalışmasını sürreal bir anlatıyla ele alıyor.

Elle

 

Yedinci sanat adına eski günlerindeki kadar üretken olmayan Paul Verhoeven'ın yönetmenliğini yaptığı Elle, sinemaya da uyarlanan Betty Blue romanının yazarı Philippe Djian'ın "Oh..." adlı romanından sinemaya uyarlandı. Filmekimi'nde izleyeceğimiz filmin başrolünde ise performansıyla filmin dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde övgüler alan Isabelle Huppert bulunuyor. Elle'nin belirlenen vizyon tarihi ise 11 Kasım 2016.

Wiener-Dog

 

Happiness, Welcome to the Dollhouse ve Life During Wartime gibi filmleriyle tanınan Todd Solondz'un senaryosunu yazıp yönettiği, başrollerinde Greta Gerwig, Julie Delpy ve Keaton Nigel Cooke gibi isimleri gördüğümüz Wiener-Dog, dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapmıştı. Film, Filmekimi 2016 için açıklanan ilk yapım olmuştu.

 

 

Juste la fin du monde (It's Only the End of the World)

 

Annemi Öldürdüm (J'ai Tue Ma Mere) ve Mommy filmleriyle büyük bir çıkış yakalayan Xavier Dolan'ın, Cannes Film Festivali'nden Jüri Büyük Ödülü ile döndüğü yeni filmi It’s Only the End of the World, 12 yıllık bir aradan sonra önemli bir bilgiyi açıklamak için ailesinin yanına geri dönen bir yazarın burada kaldığı süre boyunca yaşadıklarına odaklanıyor. Filmin başrollerinde ise Marion Cotillard, Léa Seydoux, Vincent Cassel, Nathalie Baye gibi ünlü isimleri görüyoruz.

Ma Loute (Slack Bay)

 

Bruno Dumont'un senaryosunu yazıp yönettiği, prömiyerini geçtiğimiz Cannes Film Festivali'nde yapan filmi Ma Loute (Slack Bay), Filmekimi 2016 kapsamında gösterilecek bir diğer önemli yapım. Filmin başrollerinde Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi ve Fabrice Luchini gibi isimleri görüyoruz.

Ma Vie De Courgette

 

Claude Barras'ın yönetmenliğini üstlendiği, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan Ma Vie De Courgette sinemaseverlere iç ısıtan bir animasyon deneyimi sunuyor. Film Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali'nden de ödülle dönmeyi başardı.

American Honey

 

2003 yılında yönettiği kısa film Wasp ile Oscar kazanan, uzun metrajları Red Road, Fish Tank ve Wuthering Heights'la adını takip edilmesi gereken yönetmenler listesine yazdıran Andrea Arnold'un yeni filmi American Honey, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nden iki ödülle birden dönmüştü. Filmekimi 2016 programının en önemli filmlerinden biri olacak olan yapımın başrollerinde Shia LaBeouf, Sasha Lane ve Riley Keough gibi isimler yer alıyor.

Toni Erdmann

 

Eleştirmenlere göre prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nin en iyi filmlerinden biri olan Toni Erdmann, Filmekimi 2016 programının da en merakla beklenen yapımlarından biri olacak. Maren Ade'nin yazıp yönettiği, artık bir yetişkin olan kızıyla aralarındaki buzları eritmeyi planlayan bir babanın hikâyesini izleyeceğimiz filmin başrollerinde ise Peter Simonischek ve Sandra Hüller yer alıyor.

The Handmaiden

 

Filmekimi 2016 programındaki prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapmış olan bir başka film de The Handmaiden. İntikam Üçlemesi, Thirst ve Stoker gibi yapımlarla Güney Kore sineması denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Chan-wook Park'ın yönetmenliğini yaptığı The Handmaiden, Sarah Waters'ın Fingersmith  adlı romanından beyazperdeye uyarlandı.

Dogs (Câini)

 

Bogdan Mirică'nın ilk uzun metraj deneyimi olan Dogs, Romanya'nın kırsalında dedesinden kalan bir araziyi satmak isteyen Roman'ın gerilimli hikâyesini anlatıyor.

Graduation (Bacalaureat)

 

4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filmiyle 2007 yılında Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye dâhil olmak üzere üç ödülle birden dönen, Rumen Yeni Dalgası'nın önemli yönetmenlerinden Cristian Mungiu'nun yeni filmi Graduation, ebeveynliği irdeleyen anlatısıyla dikkat çekiyor.

Sieranevada

 

The Death of Mr. Lazarescu ile dikkatleri çeken Cristi Puiu'nun yeni filmi Sieranevada, ölen babalarını anmak için bir araya gelen büyük bir aileyi odağına alıyor. Film dünya prömiyerini Altın Palmiye'ye aday olduğu Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.