Fatih Akın, Stephen King'in Firestarter romanının uyarlamasını yönetecek

3.313 Gösterim
29 Haziran 2018 13:40
Fatih Akın, Stephen King'in Firestarter romanının uyarlamasını yönetecek

2017 yapımlı In the Fade filmiyle 75. Altın Küre Ödüllerinde En İyi Yabancı Film ödülünü kazanan Fatih Akın, Stephen King'in Firestarter romanının uyarlamasında yönetmen koltuğuna oturuyor.


İlk kez 1980 yılında yayımlanan gerilim türündeki Firestarter, üç yaşındayken bakışlarıyla oyuncak ayısını tutuşturan ve büyüdükçe prokinetik güçleri artan Charlie'nin hikâyesiyle başlayıp devletin bu güçleri bir silah olarak kullanma planıyla ilerliyor. Akiva Goldsman liderliğinde, Universal Pictures ve Blumhouse Productions ortaklığında gerçekleşecek bu Stephen King uyarlamasının senaryosunu Narcos dizisinin yazar ve yapımcılarından biri olan Scott Teems üstlenirken yönetmen koltuğunda Fatih Akın oturacak. Drew Barrymore'un başrolde yer aldığı 1984 yapımlı Firestarter uyarlamasında yardımcı yapımcı olarak görev alan Martha de Laurentiis ise bu yeni uyarlamada idari yapımcı olarak yer alacak.

 

Bir süredir gelişim aşamasında olan Firestarter, daha öncesinde Paranormal Activity ve Stephanie için bir araya gelen Akiva Goldsman ve Blumhouse'dan Jason Blum'un beraber çalıştıkları üçüncü proje olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.