Elle Fanning'li Mary Shelley'den fragman yayınlandı

2.425 Gösterim
16 Nisan 2018 11:50
Elle Fanning'li Mary Shelley'den fragman yayınlandı

Mary Shelley, Mary Wollstonecraft Godwin'in o dönemin en gözde romantik şairlerinden Percy Shelley ile başlayan aşkını ve akabinde Frakenstein'ı yazmasına kadar uzanan hikâyesini ele alıyor.


Yazar William Godwin ve kadın hakları savunucusu Mary Wollstonecraft'ın kızı olarak dünyaya gelen Mary Godwin Wollstonecraft'ın, 1814 yılında henüz 17 yaşındayken aşık olduğu dönemin önde gelen romantik şairi Percy Bysshe Shelley ile başlayan ilişkisini, ikilinin İsviçre'ye kaçarak evlenmesi ve yarı uyanık bir kâbusun akabinde gelen Frankenstein düşüncesinin nasıl geliştiğini ele alan Mary Shelley'de İngiliz yazara Elle Fanning hayat veriyor. 2012 yapımlı Wadjda filmiyle yakından tanıdığımız ve ilk kadın Suudi sinemacı olarak tanınan Haifaa Al-Mansour'un senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin kadrosunda Maisie Williams, Douglas Booth, Joanne Froggatt ve Tom Sturridge gibi isimler yer alıyor.

 

Prömiyeri geçtiğimiz Toronto Film Festivali'nde gerçekleştirilen Mary Shelley, 13 Temmuz 2018 tarihinde ülkemizde seyirciyle buluşacak. Filmden yayınlanan fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.