Documentarist, 6-16 Haziran'da birçok gösterim ve etkinlikle bu kez evlere konuk oluyor

1.924 Gösterim
4 Haziran 2020 16:20
Documentarist, 6-16 Haziran'da birçok gösterim ve etkinlikle bu kez evlere konuk oluyor

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri [home edition], 6-16 Haziran'da 10 seçkin filmin gösterimi, Alan Berliner'in sinema dersi (masterclass), yönetmen söyleşileri ve çeşitli yan etkinliklerle evlere konuk oluyor.


Mevcut pandemi koşulları sebebiyle bu yılki edisyonunu yıl sonuna ertelediğini ve festivalin planlanan tarihleri 06-16 Haziran'da 10 filmlik bir seçkinin yanı sıra birçok etkinliğin yer aldığı bir programla çevrimiçi olarak seyirciyle buluşacaklarını açıklayan Documentarist'in [home edition] programı belli oldu.

 

Documentarist'in geçmiş programlarından seçilmiş, birbirinden değerli 10 belgeselin gösterimi, usta belgeselci Alan Berliner ile sinema dersi, yine festivalde daha önce onur konuğu olarak ağırlanmış önemli sinemacılarla söyleşiler, Documentarist'in "ev yapımı" çevrimiçi programında dikkat çekiyor.

Documentarist [home edition] kapsamında, 6-16 Haziran'da ikişer gün ücretsiz erişime açılacak 10 belgesel sırasıyla şöyle:

  • Ailedeki Yabancı (Intimate Stranger, 1991), Alan Berliner
  • Encardia, Dans Eden Taş (Encardia, the Dancing Stone, 2012), Angelos Kovotsos
  • Kuzeyli Bir Can (A Northern Soul, 2018), Sean McAllister
  • Ormanın Arkasında (Beyond the Forest, 1999), Gulya Mirzoeva, Jérôme Cler
  • Salma (2013), Kim Longinotto
  • Josephine Baker, Bir Uyanış Hikâyesi (Josephine Baker, The Story of an Awakening, 2018), Ilana Navaro
  • ITO: Bir Şehir Rahibinin Günlüğü (ITO: A Diary of an Urban Priest, 2008), Pirjo Honkasalo
  • Ülkesiz Şarkılar (No Land's Song, 2014), Ayat Najafi
  • Garod (2012), Onur Günay, Burcu Yıldız
  • Kuyunun Üstündeki Göz (The Eye Above the Well, 1988), Johan van der Keuken

Seçkide filmleriyle yer alan Sean McAllister, Kim Longinotto ve Pirjo Honkasalo gibi ustalarla canlı söyleşiler programda yer alırken, 2013 yılında Documentarist’in onur konuğu olarak İstanbul’a gelen ve Gezi isyanına tanık olan Alan Berliner, yine olağandışı bir zamanda, bu sefer zoom üzerinden Documentarist'e konuk oluyor. 07 Haziran Pazar günü saat 19.00'da bir masterclass verecek olan yönetmen, filmlerinden bölümlerle katılımcıları sesler, imajlar, farklı temalar ve öykü anlatma teknikleri arasında bir gezintiye çıkaracak. Festival açılışı ise 6 Haziran Cumartesi saat 14:00'da çocuklara yönelik özgün bir etkinlikle, Tiyatro BeReZe'nin Canlı Kitap adıyla “Kırmızı Başlıklı Kız”ını uyarlamasıyla gerçekleşecek.

 

Documentarist [home edition]'ın programına festivalin web sitesi ve twitterinstagram, facebook sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.